Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na tom přebyytku se podílela vláda ? Rozpočet na loňský rok byl plánován jako deficitní ve výši 70 mld. korun.Do rozpočtu se dostalo z fondů EU o více jak 60 mld. než bylo plánováno, jenže se neproinvestovaly a zůstaly v rozpočtu. Ekonomika roste a na tom nemá zásuhu vláda, a když roste ekonomika se děje co ? No vláda vybrala na daních více, než kolik umí sama investovat.Takže takto vznikl přebytek. Vláda k němu přišla jak slepý k houslím. Další rok vláda opět plánuje jako deficitní. Jinak neurážejte důchodce, že živoří, já takového důchodce neznám a hrozně bych jej rád poznal.RvRv

10 2
možnosti
Foto

Pozn. Mechanismus dotací investic z EU spočívá v tom, že nejdříve dálnice zaplatí ministerstvo financí, a teprve pak na ně dostane příspěvek z EU, zjednodušeně řečeno.

1 0
možnosti
RH

Státní rozpočet není domácí pokladna a není za každou cenu žádoucí utratit co nejméně. Státní investice, které jsou hrubě zanedbané, jsou zdrojem růstu ekonomiky a dalších státních příjmů v budoucnosti. Navíc se ukazuje absolutní neschopnost ministra financí plánovat rozpočet. Ale vy budete asi jeho volička, takže vám stačí nějaké plácnutí, že má stát hromadu peněz navíc.

6 2
možnosti
Foto

Vy fakt považuje za správné zvyšovat objem státních investic v době konjuktury?

1 0
možnosti
JL

Tak ekonomka fakt nejste.

10 1
možnosti
Foto

To nevadí, hlavně že se navezla do ODS a TOPky :-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka