Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Hrozny paskvil, ani dočíst se to nedalo.

1 0
možnosti
JZ

No jo, v tomhle státě je 10 mil. ekonomických odborníků, protože skoro každý někdy držel v ruce peníze.

Když to shrnu, Babišova fanynka promluvila. Nesmysly v blogu nemá smysl komentovat.

2 0
možnosti
LV

Inu babinet.cz., odborná kvalita se hned pozná. Například tvrzení, že Babiš odstranil krizi, kterou zavedl Kalousek, to je na nobelovku... :-D

5 2
možnosti
DM

Není nad to, když se do hodnocení historie nedávné a stavu aktuální české ekonomiky pustí "žena z lidu" nerozumějící snad vůbec ničemu...Nevědomá, že:

a) za ekonomickou recesi let 2008-2012 nemůže ani Kalousek, ani ODS a dokonce ani ne Putin a ani ne komunisté. Česká ekonomika je otevřená, silně proexportně orientovaná, takže to, na čem je vůbec nejvíce závislá, je ekonomická situace v těch zemích, kam vyvážíme (tj. především Německo a ostatní větší EU-země).

b) Kdyby byl na místě Kalouska v r.2009 Sobotka (možná i Babiš), dosáhl by roční rozpočtový deficit cca 1/2 bilionu Kč. Kalousek byl ve velmi nezáviděníhodné situaci, takže schodek byl vysoký (ale hodnotou srovnatelný se Sobotkovými deficity z počátku století, který je sekal jako na drátku za stavu ekonomické konjuktury (o kterou se ale sám nijak nezasloužil).... Že Kalousek utnul rozestavěné dálnice, bylo naprosto v pořádku; sociálních výdajů se recese téměř nedotkla (jen stagnací růstu důchodů).

c) Investice (státu) v r. 2016 zůstaly daleko za očekáváním i možnostmi v době nynější ekonomické konjunktury; znovurozběhnutí výstavby dálnic se nekoná.... Též proto je přebytek rozpočtu tak vysoký (což je tak či onak pozitivum).

d) Rozpočet by se měl posuzovat "netto", tzn. bez transferů z EU; po r.2020 převýší příspěvky CR čerpané objemy odtamtud... Teprve pak se ukáže, jak zdravě na tom česká ekonomika je. Babiš má prostě štěstí, že uchvátil vládu nad českými financemi (a českým prostoduchým konzumentem) v pro něj nejpříhodnější možné době....

Vaše kritika je asi tak "objektivní" jako kritika Zikmunda Lucemburského za to, že "poslal Husa do Kostnice na hranici". Přitom kdyby v téže době vládl jeho otec (Karel IV), téměř s jistotou by udělal totéž....(dost možná by ale dnes nebyl "otcem vlasti")

3 1
možnosti
Foto

V Celkou jsem ouhlasil, až na toho Husa. Zikmund byl přítelem Husa, ale když viděl, jak se nemožně chová na koncilu, tak dal ruce od něj pryč.

0 0
možnosti
MK

Velmi dobře popsán obecný stav ekonomiky za minulá období a objektivně vylíčeny problémy s orientací současné opozice. Děkuji R^

1 1
možnosti
Foto

Prosím, neberte to jako invektivu, spíš trochu jako žertem zlehčenou dobrou radu...nesnažte se fušovat do ekonomie a pište o tom, čemu rozumíte, nebo se raději vraťte na babinet, postavte si iglú a neustřihněte si příliš ofinu.

To, jak dopadl rozpočet, není rozhodně zásluhou těch, co ho blbě sestavili a kterým do klína spadlo to, co předchozí vlády budovaly...

6 4
možnosti
LK

L11u76b51o81š 61K59r50i19m35l

11. 1. 2017 11:38

Lidé opravdu nejsou "blbí", jak píšete. Jak píše pan Hrubý, tato vláda sklízí činnosti předchozích vlád a nic kromě buzerace občanů neudělala.

Ohánět se auditem a "zacpáním" děr není moc adekvátní, protože výdaje ministerstev v porovnání s minulostí neklesly.:-)

7 1
možnosti
JS

Bohužel statistika je neúprosná. Za vlády pravice vždy šla naše ekonomika do kolen. Pokud za to může pouze "průmyslový cyklus", pak nechápu proč pravice v těch dobách do vlády vůbec šla. Vidím pouze dvě alternativy: koryta nebo blbost. Z těchto důvodů bych měl pravici ještě volit?

4 1
možnosti
BM

To by bylo aby tohle vládě prošlo.

0 0
možnosti
VH

Jen pro úplnost:

Tato geniální vláda nás okrádá minimálně o 45 mld. na DPH. Měli jsem částečně dotovat náklady 2. pilíře (mladší sobě, starší svým potomkům) zvýšením snížené sazby DPH o 4 % (z 10% na 14%). Druhý pilíř zrušen, peníze ukradené z našich kapes vládě zůstaly. Ke snížení důsledků krize byly zvýšeny obě sazby DPH o 1 % (na 15% a 21%). Krize skončila a peníze jsou nám z kapes vytahovány dále. Jak jsem poznamenal - minimálně 45 mld. To se to přebytkuje.

Tato geniální vláda se chlubí penězi, které vynaložily ty předchozí: EU platí veškeré dotace zpětně. Loni bylo vyúčtováno předchozí období (pozor: 2007 - 2013!) a doplaceny dosud neproplacené výdaje. Takže dotační příjem bez odpovídajících nákladů (které zvyšovaly schodky v letech cca 2008 - 2014, možná něco i 2015). Kdesi jsem četl cosi o 30 mld. To se to přebytkuje.

V roce 2016 se podstatně snížily investiční výdaje státu. To se to přebytkuje na úkor dluhu v infrastruktuře!

V roce 2016 dále rostly spotřební daně, zejména z cigaret.

V roce 2015 a 2016 měli vývozci nepřiměřeně vysoké zisky (nadhodnocení kurzu o 10 % zvýší zisk minimálně na dvojnásobek - nadhodnocení je pouze ziskem výrobce). To se to přebytkuje.

Jo - jo. Už víte, oč byly ty Vámi tak dehonestované vlády lepší?

9 0
možnosti
Foto

Státní rozpočet je možná v přebytku díky intervencím ČNB na oslabování kursu koruny (exportéři platí více daní), ale veřejné finance jsou v průšvihu díky intervencím ČNB, čímž se neustále zvyšuje potenciální ztráta, plynoucí z možného posilování kursu koruny v budoucnosti. Tento účetní rozdíl se stane reálným rozdílem, kdy ho bude nutné sanovat při přechodu na euro.

2 1
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka