Diskuse

Zaměstnanci jsou simulanti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Na ja. Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande."

(Jaroslav Hašek, Osudy dobrého vojáka Švejka, 1. část).

Něco na tom bude.

0 0
možnosti
Foto

R89o26m22a41n 73K23o26z67e80l

22. 4. 2016 10:48

V řadě firem funguje tzv. motivační příspěvek - kdo nemarodí, tak dostane obvykle 10 % navíc. Kdo marodí třeba jen jeden den, tak o tento bonus přijde, tak i to je důvod, že si to leckdo rozmyslí.

1 0
možnosti
Foto

Vážená blogerko, měl jsem možnost pracovat jako lékař žurnální služby /tedy pohotovost/ zhruba tři roky v jednom ostravském obvodu.

Žurnální lékař může vystavovat neschopenky.

Pravidelný nápor "nemocných" býval v neděli okolo 20.00 hod / analýzou jsem došel k závěru, že šlo většinově o horníky či pracovníky v třísměnném provozu, kteří se navrátili z nedělního pobytu na chatě a představa noční byla pro ně děsivá/.

Příznaky choroby jde nasimulovat celkem dobře, takže opatrnější lékař se "sichruje" a neschopnost vystaví. Jak už píše níže pan Polický, to že máte průjem, bude lékař rozporovat jen velmi obtížně.

Podstatou je vytvoření takového systému, aby se simulace nevyplácela. Za socialismu se "hodit marod" patřilo k folklóru, ze státního krev netekla. Dnes - pokud jsem zaměstnavatel a zjistím, že mám v týmu simulanta, udělám vše proto, abych se ho zbavil. On má totiž na ostatní zaměstnance zhoubný vliv, protože to zpravidla vědí. Dokonce - jsem tak hodný, že pokud mi můj zaměstnanec zavolá, že má teplotu, nechám jej doma bez nemocenské do vyzdravení - tedy za plný plat. Je to pro něj zavazující a nemá potřebu to zneužívat. Ostatní to vidí a tak se tak trochu "hlídají". Funguje to.

4 0
možnosti

A predstavte si, ze v revansisticke BRD ma uz leta kazdy zamestnanec ze zakona pravo pri nemoci zustat pri plnem platu zustat pri nemoci/nevolnosti 3 dny doma. A dokonce kazdy mesic. Kupodivu to tam nikdo nezneuziva. Asi dobre vi proc.

A jeste neco, nemocnemu zamestnanci plati prvnich 6 tydnu zamestnavatel plnou mzdu. Teprve pak nastupuje nemocenska pojistovna.

0 0
možnosti

Češi opravdu jsou simulanti. Někteří. Jenže, bohužel, všechny represe jsou kvůli "některým". Zdravý rozum (nezatížený ideologií) ví, že si každý vystavíme neschopenku. Jsou desítky nemocí, které se těžko ověří. Tento problém se řeší již nejméně 55 let (víc nepamatuji). To vše ví zdravý rozum.

Až pochopíte základní statistické údaje a průměr, pochopíte také, že skutečně znamenají snížení několikadenních (a tedy zbytečných) neschopenek. Vyhodnotil jsem údaje stjně, aniž mně kdokoliv napovídal. Jinak je totiž vyhodnotit nelze.

Ó ubozí současní zaměstnanci. Dělal jsem to tak i před padesáti roky. Jednak jsem byl loajální k zaměstnavateli (to se dnes nenosí), jednak jsem považoval (a považuji) za debilní ztratit jeden den možného léčení cestou k lékaři (a tím i možné zhoršení stavu) a poslední den další cestou k lékaři pro ukončení neschopenky. Marodil jsem buď o víkendu, nebo z dovolené (tehdy pouze třítýdenní, až mnohem později čtyřtýdenní).

Příště byste mohla bát stručnější. Doporučuji krátce: "Nenávidím TOP 09, ODA a Vladimíra Dlouhého:".

3 0
možnosti
Foto

Když příjdete k lékaři, že máte průjem nebo že vás bolí hlava a večer jste měla horečku nemá celkem jinou možnost než vás nechat doma na neschopence. Nemá realně možnost jak poznat, že mu lžete.

Stejně tak pro něktré zaměstnavatele (zejména ty menší)bylo výhodné když poslali zaměstnance pro které krátkodobě nemají práci na nemocenskou a opravdu toho v hojné míře lidi využívali jako řešení když potřebovali volno.

A ne žádná kontrola realně neodhalí toho kdo simuluje 2 či 3 dny-to ani nestihnou vyřídit podklady ke kontrole.

3 0
možnosti

Ano, jsou simulanti

1 0
možnosti

Stát má ručičky, aby vydělal na nemocenskou? Platíme ji my, daňoví poplatníci.

PS: Ono je vše stejně jedno. Teď už jdeme opravdu (a zcela přesně, jak kdybychom opisovali) řeckou cestou. Státní zaměstnanci - přidáme ročně 10 %. Důchodci - přidáme, kdykoliv nás napadne (2,7 % je trvalý zářez do rozpočtu 15 mld.; když to každá vláda udělá třikrát ...). Počet státních zaměstnanců - zvýšíme. Tabulková místa, na která máme přidělené finance - ponecháme. Šetřit - nebudeme. .....

2 0
možnosti

P14e73t36r 76N72ě17m61e82c

22. 4. 2016 6:57

Samosebou se nemocenská zneužívá. A to i dneska, jen nyní v menším rozsahu.

2 0
možnosti

Jaka utecha. "Nemocenská se zneužívá jen nyní v menším rozsahu".Takze dnes setrime.!!! SLAVA.

0 0
možnosti