Diskuse

Proč tak razantní tažení proti kuřákům?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čím víc se zakazuje v restauracích kouřit,, tím víc mě to láká znovu začít kouřit. Zakázané ovoce nejvíc chutná!

4 0
možnosti
Foto

To jako že chcete jít do nekuřácké restaurace a tam si zapálit? Protože zákazem obecným kouření nikdo nevyhrožuje.

0 0
možnosti
Foto

Už samotný nadpis je nesmyslně konfrontační. Tažení proti kuřákům by to bylo, kdyby se zakazoval prodej a kouření cigaret. To se neděje. Jde pouze o snahu omezit dopady kouření na obyvatelstvo. Navíc je to už čtení nudné a na jedno brdo, jako by si ty články obhájci kouření v hospodách mezi sebou kopírovali. Jediná novota je ten poslední odstavec, který je snad horší než aktuální stav - to by zase přibylo možností pro korupci, protože by úředník dostal další moc - rozhodovat o tom, zda hospoda může nebo nemůže být kuřácká.

0 2
možnosti

nebude vono nakonec nejlepsi nechat to tak nejak na uvaze majitele toho ktereho podniku ? pokud chce sve podnikani zamerit na nekuraky, klidne muze uz dneska ... a pokud chce snad to podnikani zamerit na kuraky, pak nevidim duvod mu v tom nejak branit. "bojem o zdravi lidu" se takova regulace obhajovat muze dost tezko - kdyby stat skutecne chtel bojovat za zdravi obcanu, zakazal by to koureni uplne. pokud jej uplne zakazat z nejakych duvodu nemuze nebo nechce, necht pak nekeca soukromym subjektum do toho, zda tuto legalni aktivitu svym hostum umoznuji, nebo neumoznuji.

6 0
možnosti

..jako nekuřák...celoživotní .....jsem jednoznačně PROTI plošným zákazům....neb si myslím že je to cesta do pekel...nutně bude následovat efekt zakázaného ovoce .... podobně jak tomu bylo v případě americké prohibice....jejímž jediným efektem byl exponenciální nárůst moci mafie....a také to..že pokud do té doby chlastala američanů polovina...tak poté všichni.....

7 1
možnosti
Foto

To jako že budou mafiánské hospody, ve kterých se bude kouřit? Protože to přirovnání velmi pokulhává, je dosti demagogické - v USA byl zakázán plošně prodej alkoholu, zákaz kouření v restauracích prodej tabáku a jeho kouření jako takové nezakazuje, a to je velmi podstatný rozdíl. Čili vaše argumenty v tomto směru vnímám jako velmi zcestné.

0 0
možnosti
Foto

nekouřím již 30 let, ale rozhodnutí o kouření v restauracích, bych nechal na majiteli.

5 0
možnosti

Tak jsem si početl, jak blog, tak diskuzi. Aby bylo jasno, jsem polepšený kuřák, kouřil jsem od 15 let do svých 50 let, nyní už sedmnáct let nekouřím a nijak mi to neschází, a to jsem jich kouřil 40 denně. Naopak mi vadí ten kouř, ale někdo kouří, někdo ne. Ale nechápu, že se v této zemi lidem nechce respektovat zákon, my jsme zvláštní národ . Všude to jde ráz na ráz, tady je ke všemu kýbl řečí, jen jak všechno očůrat. Jeďte se podívat ven, do zemí kde se zákony dodržují, zkuste třeba Švýcarsko, zkuste si tam odhodit nedopalek na chodník, zkuste si nerespektovat policistu, zkuste si tam někoho očůrávat, trest přichází ihned. A ještě k tomu kouření: jsem pro to, aby byl zákaz kouřit v hospodách a jiných takových zařízeních. Když to jde všude ve světě a nikdo se tam nezbláznil, musí to jít i u nás. Je zajímavé, že se tady v diskuzi nevyskytne názor, cože si to dovolují zaměstnavatelé když zakazují kouření v zaměstnání. A znám baráky plné kanceláří, kde je zakázáno kouřit nejen ve všech prostorách, ale i venku. O tom že by si zapálil někdo u pásu, nebo u kasy nemá cenu mluvit. Myslím si, že by si ti bojovníci tady na internetu měli zajít za svým zaměstnavatelem a říci mu něco takového o čem tady píší. Schválně: jak by to dopadlo, co?

4 2
možnosti

zamestnavatel samozrejme v prostorach sve vlastni firmy zakazat koureni muze ... a take to velmi casto dela. stejne tak, jako si majitel hospody muze zakazat koureni ve sve hospode - a take to cast hospodskych dela. pravda, ten pomer kurackych a nekurackych provozu je u hospod ponekud jiny - ale to je ciste na rozhodnuti tech majitelu. ja jsem take nekurak - ale NIKDY bych si nedovolil neco tak uchylneho, jako vnucovat sve pozadavky majitelum SOUKROMYCH podniku. ano, respektuji, ze se majitele cele rady podniku zameruji na jinou cilovou skupinu zakazniku, nez do ktere patrim ja - a povazuji to za jejich svate pravo.

5 0
možnosti

J46a23n 58J74e36l58í19n98e80k

19. 8. 2014 11:03

Přesně to jsem čekal, že se na mne vrhnou kuřáci a budou mi klnout.

Jde o tohle, páni a dámy kuřáci a kuřačky - jste bezohlední. Jednou jsem coby velmi starý pán chtěl vstoupit do autobusu na jeho konečné. Bylo otevřeno, chtěl jsem si sednout. Leč řidič, stojící uprostřed, kouřil. Poprosil jsem ho zdvořile, aby nekouřil, že se to v MHD nesmí. Jen o pověstný "fous" jsem unikl fyzickému násilí!

Jde o to, že kouříte všude, i v hospodách, kde se kouřit nesmí. Vám přece nikdo poroučet nebude, máte svá "práva"!

A navíc - podívejte se kdekoliv, zdůrazňuji KDEKOLIV, jaký počet nedopalků po vás zůstává! A zkuste kuřákovi, který bezohledně odhazuje na zastávce tramvaje jeden nedopalek za druhým, říci, že koš má dva metry od sebe. Uslyšíte velmi vulgární odpověď a mnohdy i výhrůžku násilím.

Takže to shrnu:

Každý má svá práva, i my nekuřáci. Jsou to kuřáci, kdo je porušují a jsme to my, nekuřáci, kdo tím trpí. Proto vítám nový zákon.

5 6
možnosti

Aha, takže zákazem kouření v hospodách se vyřeší nedopalky na zastávce tramvaje?

3 1
možnosti

ten "vyvazeny pocet" kurackych a nekurackych podniku mam chapat tak, ze po kazdem otevreni kurackeho podniku dostane nekdo NARIZENI od moudreho strycka statu, ze dalsi hospoda MUSI byt povinne nekuracka ? a lze to tocit tak, ze se jedna a ta sama nekuracka hospoda bude opakovane otevirat a opet rusit ? takove male hospodske perpetuum mobile :)

3 0
možnosti
Foto

Souhlas, ale tím posledním odstavcem jste hodně ujela a nezapřela v sobě stejného ducha, jako mají ti, kteří prosazují zákaz kouření všude. 

Jak byste si představovala to nařízení o stejném počtu kuřáckých a nekuřáckých hospod? Majitelé by losovali, kdo bude mít kuřáckou a kdo nekuřáckou? ;-D

5 1
možnosti

ak som spravne rozumel, tak ak sa nadalej poziva alkohol a drogy, tak nesmieme ziadat obmedzenia fajcenia.

zmiesavat fajcenie pred hospodou s hlukom je nekorektne. aj postavanie pred hospodou moze byt kludne a tiche.

klise, za fajciari nepachaju trestnu cinnost je mozno pravdive. ale urcite poskodzuju zdravie svoje a ludi okolitych. nehovoriac o neporiadku, ktory po nich zostava. /urcite viac ako po psickarovi, ktory neodprace psi produkt./

0 3
možnosti
Foto

Můžete žádat, ale působí to dosti divně, když to obhajujete bláboly o ochraně zdraví. 

Jojo, může. Stačí přijmout další zákon, kterým nařídíme kuřákům před hospodou šeptat. 

"Možno pravdivé" ... je nádherné jak demagogům činí problém přijmout prostý fakt. Je třeba jej aspoň drobet zpochybnit. ;-D

1 1
možnosti

J26a40n 98J37e54l69í69n60e18k

19. 8. 2014 10:24

Je to prosté - proč my nekuřáci máme trpět vaším zlozvykem? Vždyť i vy máte na výběr, zda kouřit či nikoliv. Nikdo vás nenutil, abyste s tímto nesmyslem začínali. Ale když už jste se pro kouření rozhodli, musíte respektovat, že i my, tedy nekuřáci, máme svá práva a nechceme být nuceni k pasivnímu kouření.

Vím, že jsem zaujatý, ale nikdy jsem nepochopil, k čemu kouření je? Polykat kouř? Vždyť to není ani jídlo! A všichni víme, že to je zdraví škodlivé. Nebezpečné. Přitom je to zbytečná a drahá záležitost, ale každý kuřák se jí zuby nehty drží.

2 5
možnosti

No vy tak hrozně trpíte, to bych se normálně rozbrečel. Ano, vy nekuřáci zajisté máte svá práva, ale ani ta nejsou absolutní. To je tak těžké prostě vzít na vědomí že v kuřácké hospodě se kouří? To je tak těžké zajít si do nekuřácké hospody?

6 1
možnosti