Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Dvořáku, jdi si léčit komplex na Novinky...

3 1
možnosti
VP

tak k tomu by se hodil napsat jen výrok jednoho pána doktora...doktora Štrosmajera...

školství zdarma, zdravotnictví zdarma......apropó, milá dámo, zeptejte se rodičů a to nejen slečny Kvitové, jak dalece je takový sport "zdarma". Vaše děti asi žádný sport nedělaly, viďte a už vůbec né na vrcholové úrovni, jinak byste tady nenapsala takové "moudro".

5 1
možnosti
PK

Myslíte ten o holubičce? ;-D;-D

1 0
možnosti
RH

Šíma má pravdu, každá koruna, která zůstane člověku, je lépe využitá než ta sehrána státem. Dnešní míra zdanění je druhem otroctví a obviňovat otroka, ze chce z otroctví utéct, je hloupé. Možná by stalo za úvahu, jestli není chyba na druhé straně.

6 2
možnosti
AS

Je mi z vás šloufl, milá "dámo" :-/

19 5
možnosti
EP

Závistivà socanka, co v životě nic nedokázala nám tu brečí, že někdo jiný má tu drzost mít úspěch. Nejdřív se socané tak zasazují o napaření absurdních daní a pak se moc diví a kážou o morálce a vlasti.

12 5
možnosti
PK

"Před tím státem, který ji poskytl nejen vzdělání i zdravotní péči zdarma a umožnil jí věnovat se sportu, na který mimochodem také přispíval z veřejných rozpočtů. Na sportovní klub TJ Fulnek, kde Petra Kvitová začínala, přispívala z veřejných rozpočtů obec Fulnek."

Vážená autorko, dokážete mi vysvětlit, proč platím zdravotní pojištění, když je zdravotní péče zdarma?... a proč je školství placeno mimo jiné z mých i Vaších daní, když je zdarma?

A co se týče daní... Malý příklad, představte si, že bydlíte v pohraničí a pracujete v sousední zemi... Kam si myslíte, že půjdou Vaše daně? Ano, zůstanou v sousední zemi... a teď si představte, že by Vás někdo nutil, aby jste zdanila svůj příjem i zde. Jak by se Vám to líbilo... Pokud se nemýlím, tak prémie získané ve Wimblendonu jsou již ve Velké Británii zdaněné 50% daní a táto zeme ji to chce zdanit po druhé. A dovolím se s Vámi vsadit, že Petra Kvitová platí jako občanka povinné zdravotní pojištění... není "padlá na hlavu" aby se svým zdravím hazardovala... Zároveň se divím, že se neoboříte do našich hokejistů v NHL, KHL a jinde, či do našich fotbalistů v zahraničních klubech? I oni platí daně v zemi, kde si vydělávají, ale jsou zároveň občany ČR - tak proč po nich nepožadujete totéž?

14 3
možnosti
JD

Nu, kdyby každý ve svém oboru makal jako Petra Kvitová v tenise, tak se máme všichni úúúúplně jinak 8-o. Myslím, že státu vše vrátila i s úroky - šíří pověst ČR, nakupuje zde zboží a služby s DPH a mimo tenis se určitě najde velké množství jejích aktivit, kde přímo i nepřímo napomáhá obecnému blahu více než většina poslanců. Občanství v Monaku je spíše známkou racionality a není zapotřebí jí to závidět, ani to kritizovat ;-O.

5 3
možnosti
RK

Chodíte do supermarketů ? Chodíte do bank ? Zrušíme je, vyvádějí peníze z ČR !!!! Já bych to všechno znárodnil .....sakra, ale to už tady bylo, né ?

13 3
možnosti
MB

Peníze se daní tam kde se vydělají, Kvitová vydělává v zahraničí, takže těžko může danit u nás. 

Jiná věc jsou odvody na důchodce tedy důchodové "pojištění" a polovina zdravotního "pojištění" tohle odvádíme na důchody a zdravotní péči našich rodičů jako závazek k nim, tady je opravdu nemravné mít tyhle závazky v jednom státě a potom odejít a odvádět na důchodce úplně jinde. Bohužel i my tohle nemravné děláme, přicházejí k nám lidé třeba z Ukrajiny kteří by měli odvádět na důchodce na Ukrajině a oni namísto toho odvádějí na důchodce naše.

To ale není problém Kvitové to je problém EU, ta by měla udělat pořádek v tom aby občané EU odváděli na důchodce do země kde tyhle důchodové závazky mají bez ohledu na zemi kde momentálně bydlí.

7 0
možnosti
KD

Basniku, co tady Ukrajinci odvadeji, jedou za minimalni mzdu !

1 2
možnosti
JL

Vážená paní. Můj syn dělá atletiku a to je celkem dramaticky levnější sport než tenis. Ročně mě to stojí cca 60.000,-Kč, protože si všechno musí platit sám. 4x do roka soustředění, oblečení, každá masáž, sportovní výživa, platba za členství v klubu atd., dokonce jsme byli na závodech ve Vídni a tam si musel zaplatit i startovné. Prakticky nikdo mu nic nedá. V tom oddíle jsou trenérkami legendy české atletiky - a představte si, dělají to zadarmo. Jediné, co uznám, tak je to, že loni se zrekonstruoval stadión z evropských peněz s tím, že spoluúčast zaplatilo město, jenže atleti se o stadión dělí ještě s fotbalisty - prostě několik stovek sportujících lidí denně, jedná se o stadión města, takže se na něm konají i jiné akce. Rozpočet oddílu je velmi malý - stačí tak na to, aby se mohly zaplatit cesty na závody a pak se na těch největších závodech platí závodníkům stravné (100,-Kč za den). Ten rozpočet je tvořen z členských příspěvků, z několika sponzorských darů a malou částí i příspěvkem od města (v řádu několika desítek tisíc korun).

A teď si představte tenis, který je pro rodiče ještě daleko dražší.

16 0
možnosti
PV

P57e64t68r 43V80r51a96n14i10k

11. 7. 2014 19:26

Nevim jak v CR, ale nase dve deti hraji celkem slusne tenis ve Francii. 9 a 11 let. Minula sezona nas stala 10.000 eur.

6 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka