Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

martin_v_81

2. 9. 2008 9:44
Jarmarky, Hody, Zábavy, Poutě a jiné.

Na každé vesnici se minimálně jednou za rok pořadájí různé víkendové akce s hudební produkcí, kdy hudba utichá nad ránem a druhý den pokračuje. A spát se u toho nedá.

Je zvláštní, že při tom plašení zvěře a noční klid nevadí. Ale když si někdo cizí pronajme pozemek za vesnicí a udělá si tam svou párty tak je hned oheň na střeše.

Onehdá jsem byl na tzv. pouti, kde kolotočáři celej den pouštěli bůhví co, rozlíhalo se to do okolních kopců, večer (do rána) byl "rokovej" koncert na místním hřišti a nikomu to nevadilo, nikdo si nesťežoval.

Precedenc z Czechteku 2005. Na hřišti na sídláku nám město občas pořádá nějaké akce. Kde celej den hraje stupidní hudba a vřískaj malý parchati. Občas je ve městě koncert kdy se hluk rozlíhá přes půl města do pozdních nočních hodit. Oba případy mě vadí ruší atd. To, že to pořádá město není důvod aby se nepoužila nepřiměřená policejní brutalita. Nebo snad vesnice, město, stát smí terorizovat své občany. A já s technem spoluobčany ne? 

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 9. 2008 10:36
Re: Jarmarky, Hody, Zábavy, Poutě a jiné.

Uniká vám jeden zásadní rozdíl.  Tyto akce pořádádají vesnice pro svou zábavu, dobrovolně.  U technoparty jsou nuceny nedobrovolně poslouchat hudbu, kterou nechtějí.

Co se týče ostatního hluku, tak to je další nešvar, proti kterému by se mělo bojovat, a nikoliv jím omlouvat  další porušování zákona.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 9. 2008 21:27
Souhlasím s Vámi

Už Vás opravdu čtu.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 9. 2008 10:33
Re: Souhlasím s Vámi

Díky :-):-):-)

0 0
možnosti
JZ

Yaroukh

1. 9. 2008 17:44
Hloupé přirovnání

Opravdu si autorka myslí, že by technaři pslai petice nebo volali PČR, kdyby někde poblíž jejich bydliště jednou za rok řvala dechovka? 8-o

0 0
možnosti
VM

R.A.K.

2. 9. 2008 0:55
Re: Hloupé přirovnání

Ale jinak měla 100% pravdu o tom nepochybujte. Je to bordel, naše policie

totiž neví ...

0 0
možnosti
F

flame

1. 9. 2008 15:23
Taky si trochu

ohřeju polívčičku. Rozhlas Regina v Karlíně...už asi tři roky produkuje letní kino.Začíná se začátkem července, někdy i dřív a koncem srpna končí..tedy snad.Skoro každý den posloucháte dialogy a hudbu o kterou zrovna v danou chvíli nestojíte a hlavně!!..usnete až po půlnoci. V srpnu naštěstí už po 23 hod.Kdo bydlí blízko ví o co jde.A je to povolený od úřadů, prý v rámci kulturního léta,demokracie,nedemokracie,svoboda,nesvoboda.Lidé chodí do kina rádi a vystojí si klíďo i hodinovou frontu,můžu být tak krutý a tuto radost jim vzít?:-)Co zmůžete.Radši by člověk fakt vydržel jednu technopárty a pak měl klid.A to mám ještě dojem, že i tato moje polívčička je houbeles,když čtu, co si prožívají jiní.

0 0
možnosti
F

flame

1. 9. 2008 15:29
Re: Taky si trochu

jsem přeci taky chráněnej;-D

0 0
možnosti
B

BlackBox

1. 9. 2008 14:14
Paní Formánková

Jste pouze další případ "vyšlechtěného" stáda papouškující pořád ty samé argumenty o rušení nočního klidu a omezováním svobody. Osobních zkušenosti jste asi těžko někde nabrala. Věta: " Moje svoboda končí tam, kde začíná ta tvá."  je však o něčem jiném. Žiju s rodinou v baráku po dědovi, za ním bylo vždy pole. Pak přišli komančové a postavili 4-proudovou silnici a autobusovou zastávku přímo před domem. Víte co znamená žít v "permanentním" hluku 24h denně/365 dní v roce? Kamiony, houkačky policajtů (110db), rozjezd autobusu? Nemožnost otevřít si okno ani v létě, aniž by vás 5x za noc někdo nevzbudil? A proti tomu je remcání lidí, co jim jednou za rok při otevřenym okně přijde nějaká hudba nahlas jen parodie a od vás autorko pouhý populismus... A mám snad žalovat půlku města? Pomůže mi snad někdo? Říká vám něco pojem malichernost? Tak to jsou přesně ty vaše poznámky o partě mladých, která jednou za rok jede do lesů za města a vesnice, aby tam "náhodou" nikoho nerušila.... HOWGH

0 0
možnosti
DP

packerqb

1. 9. 2008 17:39
Re: Paní Formánková

Ac je vase situace politovanihodna, michate tu jablka a hrusky.

To ze vy jste na tom s bydlenim tak jak jste vam nedava pravo ostatnim vnucovat aspon na jednu noc rocne bordel za okny a tvrdit "nereste sve veci, reste me." Pokud autorcin pristup oznacujete za populisticky, ja ten vas musim oznacit za sobecky.

Heslo "pomoz si sam" vam nic nerika?

0 0
možnosti

s-s-in

1. 9. 2008 11:22
techno

z článku je dost cítit že kdyby tam celou noc hrál rock (metal, pop, dechovka, cokoli) je to v pořádku...Rv

bohužel to je obraz elektronické hudby v médíích...

baví mne když se z nějaké podobné akce vrátím a pustím si televizi... i když z vlastní zkušenosti vím že 85% lidí je v normálu v televizi jsou vždy vidět jen ty největší trosky, ty nejvíc sjetí... a podle těch 15% se u nás soudí vše... 

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 9. 2008 12:10
Re: techno

Tak to máte evidentně špatný čich,  protože už název článku dává jasně najevo a jedna věta včlánk to jasně povrzuje, že není v pořádku, když svobodu ostatních omezuje jakkákoliv hudba.

Příště raději nečíchejte a čtěte, co je v článku napsáno, protože o nějaké sjetosti tu nikdo nepsal, jen vy.

0 0
možnosti
L

loginname_

1. 9. 2008 11:00
Princip demokracie

MÝLÍTE SE. Princip demokracie se dá přesně vyjádřit slovy: Nás je víc, tak drž hubu nebo dostaneš do držky.

No a technařů tam bylo víc............. ;-D

Ovšem nápad autora, aby obyvatelé pustili s tou samou silou hned vedle té technařské akce dechovku, to bych rád viděl R^R^R^

0 0
možnosti
L

loginname_

1. 9. 2008 11:02
Re: Princip demokracie

*drž krok. (I když v případě sankcí za projevy nácků je vidět, že platí i ten "překlep")

0 0
možnosti
RP

radim36

1. 9. 2008 10:48
Pokřik nad jednou technopárty.

Otázka je, jestli ten pokřik není proto, že se Ostravákům šáhlo na jejich ikonu - chráněnnou krajinnou oblast v Beskydech. Technopárty se omezila jenom na domluvený pozemek, odpadky určitě budou uklizeny, když to je soukromý pozemek, majitel si to ohlídá, pořadatel technopárty je jednoznačně znám a svou odpovědnost  přijímá, takže v tom nevidím problém. A jeden den hluku hory vydrží a potom to bude zase při starém.  Prostě obyčejná technopárty nebo velká venkovní diskotéka, jakých je přes léto v "nechráněných  krajinných oblastech" plno.  Něco jiného je to ovšem s "civilizací"  pronikající do Beskyd. Na frekventované spojnice Ostrava, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Čeladná neutichne provoz a hluk ve dne v noci. Čeladná, Frýdlant, Ostravice a spousta dalších měst a vesnic pod horami roste obrovským tempem. "Masňáci" z Ostravy a dalších měst se stěhují pod hory a přenášejí si městské prostředí s sebou, zatímco původní prostředí mizí. A to všechno nafurt, ne jenom na jeden den.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 9. 2008 10:57
Re: Pokřik nad jednou technopárty.

No  hory možná, ale zvířata ne, zrovna tak jako lidi. Ale tady jde hlavně o omezování práv druhých.

0 0
možnosti
LH

Mouchard

1. 9. 2008 10:45
...

to je stejný jako čoklové ve městě, taky by proti nim měli zasahovat benga a řezat je spolu s páníčkama do krve...

blog o ničem...Rv

0 0
možnosti
JR

laser-man

1. 9. 2008 10:40
Hlavní organizátor.

No jo, mladý Čvanda (hlavní organizátor). To je případ. Bydlel vedle mne v baráku. Tak vím o čem mluvím. A rodiče jsou taky pěkná čísla. Co budu vyprávět. To je na dlouhý román o tisící stránkách. Já bych ale proti technařům určitě nepoužíval sílu. Když chtějí demokracií, tak demokratickou pokutu. Třeba 2 milióny a bude klid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka