Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

2. 7. 2008 15:17
dalsi

clovek co veri, ze slovo zisk je sproste slovo... ty komunisti nam dali a kdo rika, ze uz je to 20 let, nerozumi jak houzevnate jsou nasledky (dokonce i to jak nemravne se nekteri z nas, samozrejme vcetne politiku, chovaji je jejich "blahodarnym" vlivem na zarny rozvoj spolecnosti)

0 0
možnosti
BB

Bhans

2. 7. 2008 15:30
Re: dalsi

o zisku je psáno ve starém a novém zákoně, a i o dalších věcech kolem kšeftu a morálky. To napsali také komunisti? Zisk je ničím kromě vlastní existence neoddůvodněný pojem. Že existuje a jeho existence je někdy zdrojem rozvoje, ještě neznamená, že je svatou hodnotou samou o sobě a vrcholem lidského snažení. Taky je dost příznaků, kdy zisk přinesl a přináší obrovské škody, které čím dál více postihují větší část obyvatelstva světa. A když zisk je dosažen za cenu strádání lidí, co se na něm nepodílejí, tak je možno s jistotou říct, že to je krádež a ne zisk.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

2. 7. 2008 15:15
Mezi námi

jistě víte, že vše, co vlastní stát je zcela v úpadku, všechny státem financované podniky a ústavy jsou bezednou studní na další a další dotace a na další a další úředníky. Kdo to nevidí, patří mezi ty dotované ulejváčské kreatury!!!

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 15:16
Re: Mezi námi

R^

0 0
možnosti
TP

Igor1

2. 7. 2008 15:14
jen pro připomenutí

První pokus ODS, tehdy pod vedením Vaška Neomylného, o "reformu" zdravotnictví započal tím, že všemocná ruka trhu a zhasnutá světla daly vzniknou asi 40 zdravotním pojišťovnám. Káždá měla své sídlo (sídla), nábytek v kancelářích, výpočetní techniku, ředitele, menší ředitele, nejmenší ředitele a i nějakého toho pracovníka. To vše, stejně jako lákadla nejrůznějších nesmyslných služeb, hrazeno z vybraného pojistného. Následně stejná neviditelná ruka trhu zařídila krach téměř všech těchto organizací a jejich majetek, pořízený z peněz určených do zdravotnictví, zmizel v nenávratnu. Suma sumárum nás to všechny stálo pěkných pár desítek miliard, které nikdy nikdo nezaplatil. Tedy někdo asi ano, ale rozhodně ne  ti, kteří celou tu šaškárnu vymysleli a prosadili, ani ti, kteří se z tohohle korýtka tak pěkně vykrmili. Jenže to už je dávno. Dnes jsou tu noví vůdci, kteří si ještě řádně nenahrabali a jejich kamarádi, kteří jsou na tom stejně. A ty občane plač, křič, nadávej, ale hlavně plať!!

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 15:16
Re: jen pro připomenutí

tak neplať, občane,;-D nebo si také vyber pojišťovnu, ale to je složité...tedy pro někoho...hlavně pro ty, co plácají laciná hesla:-©

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

2. 7. 2008 14:59
Podle dosavadních zkušeností

z privatizace v 90. letech a dalších součesných případů, viz třeba pondělní "Reportéři v ČT a Řebíčkova společnost Viamont, mám obavy, že by to tak nějak podobně dopadlo. Mám vážné pochyby o tom, že by byl tento zákon vytvořen tak, aby nedocházelo k tunelování privátních ZP. Někdy stačí (možná i úmyslně) vypustit třeba jen jedno slovo v zákoně a vše je zcela jinak než to původně bylo zamýšleno nebo hlavně prezentováno.

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 15:00
Re: Podle dosavadních zkušeností

já bych měl obavy podle unipetrolu a půjčky neúplatku..

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 14:57
pro příklad

http://hn.ihned.cz/1-10084240-25367280-500000_d-99 

HN, titulní strana

PRAHA, 10. 6. 2008Těžce nemocní platili za léky tisíce korun každý měsíc Teď jim chodí první peníze zpátky

0 0
možnosti
BB

Bhans

2. 7. 2008 15:03
Re: pro příklad

hlavně, že se toho dožili. A ty tomu říkáš úspěch? Když tvoje peníze jsou v cizí kapse?

0 0
možnosti
C

carol.b.

2. 7. 2008 14:54
Ach jo

Zase musím říct: Svatá prostoto...    :-/

0 0
možnosti
AC

R66

2. 7. 2008 14:46
Dvě ideologie !

Teď si vemte, že se níže uvedené skupiny "odborníků" .. nebo spíše dva názory střetnou při jednání o budoucnosti našeho zdravotnictví ... je možný kompromis ? A jak bude vypadat ? 

0 0
možnosti
H

hvězdicka

2. 7. 2008 14:45
Je privatizace zdravotních pojišťoven podvod na pacienty?

Nejsem si jista, jestli mám na váš příspěvek vůbec reagovat, ale budiž. Rozčílil mě váš příspěvek a to ne váš názor, ale to, že tady šíříte poplašnou zprávu. Vy jste ten zákon četla, studovala jste ho? Pokud vím, neprojedával se ani na vládě, natož v poslanecký sněmovně, která ho pro jeho platnost musí odsouhlasit. Kritizujete něco, co neznáte a to mi vadí a už předem před ním varujete. Já mezi řádky ve vašem příspěvku čtu, že vám vadí asi všechno, co navrhne pravicově založený ministr a možná, že se nemůžete dočkat až bude ministrem  Rath a zákony z jeho dílny i kdyby byly totožné  s těmi Julínkovími budou pro vás nejlepší, i když Rath ve zdravotnictví podniká. Soudružko nashle.

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 14:48
Re: Je privatizace zdravotních pojišťoven podvod na pacienty?

R^R^R^[>-]

0 0
možnosti
MH

mh_ringo

2. 7. 2008 14:07
Jinak nekdo tady nechape co je to vyssi standard

ktery je dnes umoznen jen nekomu. Uvedu priklad. Prave nedavno byl vyvinut novy revolucni lek na rakovinu lymfatickych uzlin, ktery likviduje nadory a ne organismus jako chemoterapie. Co se ale dozvimedale? Ze pacienti kteri snasi lecbu chemoterapii nebudou mit k tomuto revolucnimu leku pristup, jen ti u kterych ta lecba selhava. Co maji delat pacienti kteri nechteji chemoterapii a chteli by tu novou lecbu? Dnes asi nic, protoze maji proste lecbu rizenou a tou je ta chemoterapie.

0 0
možnosti
BB

Bhans

2. 7. 2008 14:29
Re: Jinak nekdo tady nechape co je to vyssi standard

ono to je trošku s tím novým lékem jináč. Ale mít přesvědčení, že řízená (ekonomicky zisková) péče ti přinese štěstí, tak přeji s ní hodně zážitků.

Ať si ji ale postaví ze svého, jak v USA a netřesou se, jak jiím spadnou miliardy za pár stomilionu do kapes. Jináč by se tak neklepali všichni, včetně Julínka, jak to dopadne.

Voni vidí budoucí prachy, já zase svoje zdraví.

0 0
možnosti
AC

R66

2. 7. 2008 13:51
Jaký je rozdíl mezi socialismem a konservatismem ?

V socialistickém (sociálním) uvažování jde o to, že za jedince rozhoduje stát (nebo nějaký jiný celek).

Konzervativní vidění světa je ve svobodě jednotlivce, svobodně se rozhodnou z jeho svobodné vůle ... a pokud už slyším slovo ... solidarita - ano ta funguje u svobodných lidí dokonce lépe a účelněji, je určena konkrétním potřebným, kteří se o sebe z různých dovodů nemůžou postarat a ne jenom plošně někde posílat peníze a nějaký chytrý úředník či úřad, ale spíše více úředníků a úřadů, je pak někam přerozděli (s tím, že nějaké náklady spotřebují) !!!  ... argumenty pro to abych si vybral vaší socialistickou cestu ?

0 0
možnosti
BB

Bhans

2. 7. 2008 13:56
Re: Jaký je rozdíl mezi socialismem a konservatismem ?

To jsou takové blbosti, plácané nejspíš z nudy. Je vědecky dokázané, že člověk jako tvor je tvorem spoločenským. Bez společenství je ničím. A i v podnikání, když už nepotřebuje konkurenci, partnery, tak potřebuje zákazníky a to takové, kteří jsou schopni jeho produkt kupovat. A on se musí přizpůsobit potřebám zákazníka, tedy svoji individualitu si pro tenhle případ může strčit vám do hlavy,.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka