Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pyjus

12. 12. 2007 10:02
úklid

Takové články a řečnické otázky jsou k pobavení, ale i k zamyšlení. Nejen nad tím, co je v nich, ale co je i v pozadí za nimi. A pánové, "mezi námi děvčaty" - slavný kardinál Richelieu musel být žena, jelikož ženské myšlení je natolik naplněné konspirací, že by nás to překvapilo. (A proto ženy nejsou tak přímé ve srovnání s námi). V zákulisí tak hledejme feministické snahy o "rovnoprávnost" - pokud ne vědomé, tak podvědomé...

... a k úklidu - jako muž mám spoustu starostí kolem domu a zahrady. O úklidu si nemyslím, že je zbytečný, ale zásadní rozdíl je v tom, jak si jako muž představuji stav "uklizeno" v porovnání s pohledem ženy. A jsem toho názoru, že nad rámec mého pohledu (dle nejlepšího vědomí a svědomí), nechť si to uklidí ten, komu to vadí. Je to jako s tím autem dle článku - žena nevidí důvod ho mít, a muž ji k tomu taky nenutí.

Prostě muž se chlubí svými úspěchy (nablýskané auto, barák, půvabná žena) a žena jejími (domácnost, děti X mužem ne, kvůli sokyním). Hlavně humor :-)))

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:51
ma.bre,

Já už mám vygruntováno a napečeno, takže mě čeká už jen těn běžný úklid, tak můžu kecat -)

0 0
možnosti

buxus

12. 12. 2007 10:03
Re: ma.bre,

To jedna naše známá šla ještě dál a kolem patnáctého prosince už měla připravený na Vánoce bramborový salát. Jen pak ty žlučníčky trochu protestovaly.

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:50
Pedr

Sorry za překlepy, mělo být pozorně.

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:49
pedr

Vidím ,že jste prozně nečetl můj článek, tam jsem psala, proč se gruntuje na Vánoce. A navíc mohu dodat, že právě Vánoce čili svátky, donutí lidi, aby se k tětmo pro mnohé neoblíbeným činnostem donutili.

Já např. rozhodne neuklzím kvůli sousedům, ale kvůli tomu, že náš domov si zaslouží, aby byl udržován v čistotě .-)  Nemám ráda bordel :-) 

0 0
možnosti

pedr

12. 12. 2007 10:09
Re: pedr

Máte pravdu, ty odstavce o bakteriích a svaté Lucce jsem fakt četl zběžně. Ale pochybuji, že v dobách, kdy hospodyňky věřily na bilou postavu, tak měly povědomost o nějakých bakteriích a plísních. Jedná se o tradici, v dnešní moderní době ale naprosto zbytečnou. Díky vice času a mechanickým a chemickým pomocníkům dokážeme udržovat domácnost v čistotě průběžně po celý rok bez vynaložení extra velkého úsilí. Protože se mi domácí hmyz doma nevyskytuje, nemusím řešit, kdy se zrovna uložil k zimnímu spánku. Taky nemám rád doma bordel a protože ho nemám rád po celý rok, nemusím na Vánoce doma dělat dezinfekční a deratizační manévry.

0 0
možnosti
MB

ma.bre

12. 12. 2007 9:43
Tak vidím,

že tady diskutují jen muži. Asi na to ženský nemají čas, protože uklízej!

;-D

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:37
Petr M.

Milý Petře, není to in. čláenk je pojmut obecně,  tedy ne všichni muži a ne všechny ženy. Zrovna tak jako jsou pořádní muži, jsou ženy bordelářky.

Myslela jsem, že fakt, že se zmíněná logika netýká všech mužů podpoří záveřečná věta: ...v níž je....

vynechává muže, kteří bojkotují předvánoční úklid?

 Mrzí, že si to bereto osobně a proto  se Vám omlouvám.

0 0
možnosti

Petr M.

12. 12. 2007 9:59
Re: Petr M.

OK, v poho, ta posledni veta mi nejak unikla, takze omluva smeruje i ode me k Vam...

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:30
buxus

Naprostý souhals, během roku se stihne akorát tak ten běžný aktuální úklid, nikoliv pořpádný grunt.

0 0
možnosti

pedr

12. 12. 2007 9:38
Re: buxus

no jo, proč s tím ale otravovat zrovna na Vánoce (+pečení a zdobení stromku, kterým naděláte zase jenom bordel) a ne třeba kterýkoliv jiný datum v roce? Aby Vás nepomluvili sousedi?

0 0
možnosti

Hana F.

12. 12. 2007 9:28
Pepan A2

Zásadně s tebou nesouhlasím. Myslíš si ,že když každý  týden drhneš schody, že tím vyřeříš  veškerý úklid?

Chceš říst, že průbežně probíráš a vytíráš skříně a šuplíky, meješ okna, pereš záclony a koberce, vysáváš prach za nábytkem a smejčíš apod? A kde na to bereš čas? Koukám, že tě budu muset více zaměstnat. Já tedy běhěm roku stačím každý týden utirat prach, luxovat, vytírat, mýt záchod,  apod.

0 0
možnosti

Pepan A2

12. 12. 2007 10:03
Re: Pepan A2

Ono se to fakt stíhá během roku. Nevidím důvod, proč bych nemohl třeba skříň uklidit v létě. To se ty schody nedrhnou tak často. Okna myjeme častěji než jednou ročně a současně s tím se perou záclony. No a protože průběžně doma něco předělávám, tak hned i tu část bytu uklidím. A v čem je ještě problém?;-D

0 0
možnosti

Petr M.

12. 12. 2007 9:20
Proc je tak "in" strefovat se do muzu?

V zajmu vyvazenosti bych, mila autorko, preferoval, abyste vsude, kde uvadite "muzi" vlozila "nekteri"... Vite, Vas clanek se me docela dotknul. V podstate rikate, ze muzi jsou prasata se zvracenou logikou. Mozna Vas prekvapim, ale s mou zenou se o chod domacnosti, vcetne uklidu, vareni, prani a zehleni, delime. V zivote by me nenapadlo nejak zpochybnovat a zesmesnovat to, ze chce, aby u nas doma bylo hezky a cisto. Naopak, velmi rad prilozim svou ruku k dilu. Ze Vy to vidite jinak, zrejme cerpate ze svych zkusenosti, je spise Vas problem. Priste prosim NEGENERALIZUJTE, jinak bych si musel zacit myslet, ze zeny jsou slepice....

0 0
možnosti

pedr

12. 12. 2007 8:47
na Vánoce gruntovat a na Silvestra se povině bavit

to jsou ty zažité stereotypy. Mám dojem, že ta uklízecí mánie je pozůstatek z dob, kdy domácí práce(vaření, praní, hospodářství..,) zabíraly tolik času, že na úklid už nezbylo a tak se to jednou dvakrát do roka muselo vzít z gruntu. Ale pokud doma uklidíte pravidelně jednou za týden, pak je ta vánoční uklízecí onanie opravdu na palici.

0 0
možnosti

Pepan A2

12. 12. 2007 9:13
Re: na Vánoce gruntovat a na Silvestra se povině bavit

Souhlas.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka