Registrační pokladny - volební kampaň pro ODS a TOP09

Zavedení registračních pokladen od roku 2016 využila ODS i TOP 09 k předčasnému zahájení předvolební kampaně. Výkřiky - že registrační pokladny zruší, jakmile se dostanou k vládě - si už dnes zajišťují Petr Fiala a Miroslav Kalousek hlasy živnostníků, kterým zavádění registračních pokladen nevoní.

Předvolební hysterii propadá především předseda ODS Petr Fiala. Tradičně jako v každé předvolební kampani vytahuje na podnikatele strašáka socialismu.

Zavedení registračních pokladen, které mají odhalit nepoctivé živnostníky, je podle Fialy příklad typického socialismu, kdy nikomu nevěříme, všechny budeme kontrolovat.

O zcela jasné demagogii jeho výroku svědčí nejen fakt, že registrační pokladny jsou běžnou součástí demokratických zemí Evropy, ale i statistické údaje ČSÚ a přiznání samotných podnikatelů z pohostinství, že daně řádně neodvádí.

Podle údajů Českého statistického úřadu z roku 2012 DPH v Česku neplatí téměř 70 procent obchodníků a ze zahraničních obchodníků podnikajících v ČR platí DPH pouze pět procent. Podnikatelé v pohostinství pak přiznávají, že při řádném placení DPH by téměř třetina z nich zkrachovala.

ODS zřejmě vyhovuje podnikání, které je možné jen za podmínky, okrádání státu, jinak by podnikatel zkrachoval. ODS převedla už v kupónové privatizaci, že věří všem, a proto nechá zloděje krást. Její hodnoty se evidentně nemění.

 

Vláda ODS+TOP09 trestala poctivé obchodníky

Příčinou krachu třetiny firem pohostinství by byla především vysoká DPH 21%, a tak návrh na zavedení registračních pokladen počítá u pohostinství se snížením DPH na 15%. Pořád se státu vyplatí vybírat sníženou DPH od dalších 70% obchodníků, než zvyšovat DPH 30 procentům platících podnikatelů,  jako to udělala předchozí vláda ODS+ TOP09.  Zvýšením DPH trestala poctivé a nepoctivé nechala krást, nehledě na fakt, že pro řadu poctivých drobných živnostníků, bylo Kalouskovo zvýšení DPH likvidační.

 

Výkřiky Petra Fialy jsou jen účelovým plácáním do vody, aby čeřil negativní vlny proti současné vládě. Zvláště pak tváří tvář politice, kterou tady předváděla vláda ODS a TOP09 v předchozím volebním období, zcela jasně využívá ve svých výrocích argumentační fauly.

Pro předsedu strany, která se podílela na likvidaci poctivých živnostníků zvyšováním DPH, je zákon o registračních pokladnách nesmyslný a dokonce ho označuje za útok proti podnikatelům a živnostníkům.

Vzhledem k faktu, že registrační pokladny jsou v demokratické Evropě považovány za jediný účinný nástroj pro kontrolu a řádný výběr daní, sděluje Petr Fiala veřejnosti, že řádné odvádění daní je nesmysl a kontrola odvádění daní je útok proti podnikatelům a živnostníkům. Nepřipomíná spíš jeho postoj příklad typického socialismu, kdy se razilo heslo: kdo nekrade, (ze státního) okrádá svou rodinu?

Dalším jeho plácnutím do vody je kritika Sobotkovy vlády za omezení paušálů živnostníkům. Přitom Kalousko-Nečasova vláda je omezila také, když zbavila živnostníky možnosti, odečítat si z daní slevu na děti.

Svou hysterii korunoval výrokem, že to dospěje k tomu, že se nevyplatí podnikat, a to především těm drobným podnikatelům, na kterých stojí prosperita naší země. Najednou ví, že prosperita naší země stojí na drobných podnikatelích, tak proč se neozval, když Kalousek navyšoval DPH na 21 a 15%?

 

Proč předseda ODS tak horlivě brání 70% obchodníků, aby neodváděli DPH? Chce snad aby se v naší zemi stále vyplatilo podvádět?

Zavedení elektronické evidence tržeb totiž může ukázat, že se u nás i nadále vyplatí podnikat, ale nevyplatí se podvádět.

 

Vláda TOP 09+ODS uměla jediné - ztrátový rozpočet řešila likvidačním zvýšením DPH a drastickými škrty, na které doplatili především zdravotně postižení.

Už v roce 2012 Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR) navrhoval vládě ODS a TOP09, aby místo zvýšení DPH zavedla elektronickou evidenci tržeb, ale marně.

Vláda ODS a TOP09 raději potrestala poctivé obchodníky a dnes Petr Fiala předstírá zuřivého ochránce drobných živnostníků a podnikatelů. Proč je nechránil před Kalouskem?

Z jeho lživé rétoriky čpí demagogická účelovost, z níž je evidentní, že mu jde především o hlasy voličů a nikoliv blaho drobných živnostníků.

 

Samozřejmě že žádný živnostník nebo podnikatel není nadšen z nákladů, které bude muset investovat do registrační pokladny, ale elektronická evidence tržeb může přinést i morální pozitivum: Nabourat zvrácenou morálku zavedenou ODS už od kupónové privatizace, kdy zloděj = schopný chytrák a poctivec = neschopný hlupák, konečně se poctivý živnostník či podnikatel nebude cítit jako blbec.

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | úterý 21.4.2015 10:00 | karma článku: 22,59 | přečteno: 986x
  • Další články autora

Hana Formánková

Kdo lže a kdo koho úkoluje

15.5.2017 v 12:58 | Karma: 38,14

Hana Formánková

Zaměstnanci jsou simulanti

22.4.2016 v 5:10 | Karma: 35,10

Hana Formánková

Den současné matky

14.3.2016 v 11:00 | Karma: 21,72

Hana Formánková

Stádo potřebuje vůdce

13.11.2014 v 9:30 | Karma: 15,35
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka