Hana Formánková

Kalousek lže a zase dělá z lidí hlupáky

10. 09. 2014 9:06:28
Miroslava Kalouska z TOP 09 sžírá vnitřní žár, že už není ministrem financí a jeho daňové reformy dál nepokračují. Polínko do ohně přidává i velká oblíbenost současného ministra financí Andreje Babiše, proto si Kalousek vždy najde hůl, aby mohl psa bít.

idnes

Při projednávání návrhu nového daňového balíčku, když vzal za své jeho nápad - snížit daňovou zátěž pro fyzické osoby od roku 2015 o 14,6 miliardy, už nevěděl kudy kam, tak jako hůl použil populistickou lež.

Fakt, že od roku 2015 nebude daň z příjmů 19 procent z hrubé mzdy a odvody za zdravotní i sociální pojištění pro zaměstnance 6,5 procenta, Kalouska natolik rozžhavil, až začal upouštět páru lživými výkřiky, že od roku 2015 se zvýší daňové zatížení fyzických osob o 14,6 miliardy.

Zdravý selský rozum se musí ptát:

1. jak se může něco zvýšit, když to zůstává stejné?

2. jak se může něco zvýšit, když se nic nenavyšuje?

Kdyby nechtěl Kalousek populistky lhát, aby postrašil lidi, řekl by po pravdě, že se daňové zatížení fyzických osob o 14,6 miliardy v roce 2015 NESNÍŽÍ!

Opět se ukázalo, že Kalousek považuje občany za hlupáky, kteří si neumí dát 1 + 1 dohromady.

A člověk, který takto veřejně lže, si dovolí ještě v kritice vlády použít slova fér.

Podle Kalouska totiž není fér, že se vláda rozhodla rozdávat peníze na všechny strany a zároveň zvyšovat strukturální schodek státního rozpočtu.

Zdravý selský rozum se musí opět ptát:

1. A bylo fér, když Kalousek v době krize, omezil sociální výdaje na úkor mladých rodin s dětmi, důchodců i zdravotně postižených, kteří se tak dostávali do zoufalých situací.

2. A bylo fér, když Kalousek, zvýšením DPH likvidoval malé firmy a živnostníky?

3. A bylo fér, když Kalousek zvýšením DPH i na potraviny a léky, přivedl k zoufalství potřebné občany, kterým současně omezil sociální příspěvky ?

4. A bylo fér, když Kalousek zatímco škrtil drobné podnikání a sociálně slabé po krkem, nechal bujet korupci, a tak rozházet miliardy předraženými či nepovedenými projekty (Promopro a CASA, Opencard, IZIP a sKarty) ?

5. A bylo fér, když Kalousek k těm všem pohromám ještě prosadil církevní restituce a zadlužil stát na desítky let dopředu?

Ne Babiš, ale Kalousek zvyšoval daňové zatížení fyzických osob

Všechny jeho kroky, vedly pouze k prohloubení krize, protože jimi jen zabrzdil ekonomiku. Lze proto jen těžko uvěřit, že by Kalousek měl takovou péči o zvyšování schodku státního rozpočtu. Jeho šetření spočívalo jen ve škrtech a na druhé straně si nechal rozkrádat miliardy ze státního rozpočtu.

Proto ho tak sžírá Babiš, který lidem audity ukázal, že lze bojovat proti korupci a rozdává tam, kde je třeba, aby rozhýbal ekonomiku.

Když je kozel zahradníkem, tak těžce nese, když do zahrady přijde schopný zahradník a začne dělat pořádek, který vede k rozkvětu a úrodnosti zahrady.

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

Autor: Hana Formánková | karma: 33.13 | přečteno: 2346 ×
Poslední články autora