Diskuse

Je vdovský důchod prvorepublikový přežitek?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud paní Marksová Leninová zajistí, aby ženy byly za stejnou práci ohodnocovány stejně jako muži, je namístě uvažovat o přežitku. Samoživitelky na žádný vdovský podíl nárok nemají, i když do života připravily své děti - daňové poplatníky a potýkaly se s daleko většími finančními potížemi, než při péči o nerudného partnera. Zrušení vdovských důchodů se asi dočkáme, tlak veřejnosti by měl směřovat k podmínce ohodnocovat práci žen srovnatelně s muži

0 0
možnosti

J45a77n 34R11á98ž

15. 7. 2015 19:04

Myslíte jen na ženy!

A co muž, který byl v domácnosti, nevydělával, staral se o děti, vodil je do školky, do školy, pomáhal se studiem, staral se o domácnost, neb byl správně vychován pro rovnoprávný vztah mezi mužem a ženou v rodině, jako ideál pro nový eurosocialistický, genderově vyvážený svět.

Ten si vdovský důchod vyplácený nadosmrti nezaslouží?

1 0
možnosti
Foto

Vdovecký důchod také existuje pane Ráž, nemusí Vás trápit, že muži jsou v tomto případě diskriminováni. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pani Marksová, to je další velký politický omyl. Její priorita jsou matky samoživitelky a životní minimum, tam je schopna investovat. Kde však na to vzít. Vdovské důchody, to je podle ní ta nejschůdnější cesta. Není to však zase tak velký balík, jak si představuje. U nás to dělá v průměru dva tisíce,  například v Rakousku by to vyneslo mnohem více. Nevěřím však, že by se tam s touto kacířskou myšlenkou udržela u koryta.

Vůbec nechápu myšlenkové pochody této paní. Má tak málo informací o českých důchodcích, nebo ji chybí zdravý selský rozum. Udržet si po smrti partnera byt nebo dům, to je pro důchodce pěkný oříšek. Priorita je střecha nad hlavou,tedy tam jde největší část peněz. Pomoci nepatrného přilepšení v podobě vdovského důchodu se to většinou podaří bez dotací na bydlení, dotací které vysávají sociální systém.

 Tato částka je rozhodně vyšší, jako zmíněný důchod, tedy je to další paskvil z úřadu paní ministryně, kterým by odčerpávala veřejné finance a já věřím, že se jí ho nepodaří prosadit:-).

0 0
možnosti

J41i92r34i 60P22e46t95l29a42n

15. 7. 2015 15:16

Duchodce zacal ozebracovat chemik a socanska pizda kouka kde jeste utahnout srouby

0 0
možnosti

Je vidět, že "panstvo " ještě nevymřelo. Paní ministrině, pozapoměla, že

nebude stále žít z peněz daňových poplatníků, vysokého platu, náhrad a

pracovní vytížení jen 10 měsíců v roce.Až to všechno skončí, tak může se stát, že bude počítat s každou korunou.8-o8-o8-o

0 0
možnosti

Tato vláda je opravdu výkvět, pomalu začínám uvažovat jestli ten kalousek s tou svojí sbornou nebyl menší zlo..

2 1
možnosti

Vdova ve starobním důchodu, jejíž manžel zemřel jako důchodce, má nárok na  t r v a l ý  vdovský důchod.

 

Jinak se divím, že ministryni huba nebolí. Ten vdovský důchod není žádná horentní suma. Pokud je vdova sama pobiratelkou důchodu, počítá se vdovský důchod následovně:

- od důchodu zemřelého manžela se odečte základní výměra, protože na ni má nárok každý pouze jednou

- ze zbývající (procentní) výměry manželova důchodu se vdově přizná 25%

Takže když měl manžel důchod například 12 000 (a z toho základní výměra byla 2 300 Kč) dostane vdova čtvrtinu z rozdílu  12 000-2300 tj. asi 2 425 Kč.

8 0
možnosti

což je tak akorát na to, aby po zaplacení nájmu měla ještě za co nakoupit jídlo a léky.

2 0
možnosti

Vdovský důchod se vyplácí rok - pokud se nesplní nějaká jasná kritéria.

0 1
možnosti

Čeští politici velmi často hřeší na to, že český lid je velmi málo informován o životě v jiných státech. Vdovský důchod je v NĚMECKU  a nikdo ho tam nepovažuje za nějaký prvorepublikový přežitek,

11 0
možnosti

Co takhle ted radsi udelat neco pro to, aby zeny nebyly na poli prace diskriminovany, nez vyplacet davky uzce vyprofilovane skupine lidi (vdova prispevek dostane, zenska po rozvodu, ktere chlap neplati aliment na decka ne - kde je rozdil?). A tim bojem proti doskriminaci nemyslim hned zrovna kvoty, ale treba omezeni vsech pravidel, ktera musi zamestnavatel dodrzet, kdyz mu zenska otehotni, ktera sice byla myslena na jeji ochranu, a v praxi maji takovy dusledek, ze on radsi vezme chlapa, pripadne ji bude preventivne platit od zacatku min, aby ho pak jeji neustale placene paragrafy nezruinovaly ( a ja se mu nedivim).

2 0
možnosti