Diskuse

Registrační pokladny - volební kampaň pro ODS a TOP09

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

No nevím, ale 2 roky před důchodem kupovat kasu za 30tis. když DPH platí, si živnostník asi rozmyslí a za ty ušetřené peníze si konečně po desetiletích dopřeje první pořádnou dovolenou s odejde na odpočinek.

1 0
možnosti
Foto

nejrozhořčenější články obvykle píší ti, kteří tomu vůbec nerozumí

2 1
možnosti
Foto

Jen lživá demagogie, nic víc. Elektronická evidence tržeb, v podobě jak se má zavést u nás, není téměř nikde. 

Můžete uvést nějaké zdroje svých informací? ČSÚ podle mně nedisponuje žádnou informací o tom, kolik podnikatelů neplatí DPH ač platit má, ale má pouze statistická data o tom kolik podnikatelů je mimo režim DPH, tedy jsou neplátci. Ale plácat si může kdo chce co chce. Kdybyste řekla, že všichni podnikatelé jsou zloději, je to úplně stejně lživé jako těch vašich 70%. Takhle bych já mohl říct, že všichni státní úředníci rozkrádají stát a byl bych pravdě mnohem blíž než vy.

6 1
možnosti
JFB

Paní je evidentně hloupá a vůbec netuší, co jednotlivá slova znamenají.

3 1
možnosti
VH

"Podle údajů Českého statistického úřadu z roku 2012 DPH v Česku neplatí téměř 70 procent obchodníků a ze zahraničních obchodníků podnikajících v ČR platí DPH pouze pět procent. Podnikatelé v pohostinství pak přiznávají, že při řádném placení DPH by téměř třetina z nich zkrachovala."

  Hmmmm

  1. Jak to ti podnikatelé dělají - oni nemají DPH na vstupu?  Oni si ho nechtějí odečíst?

2. Všichni vykazují tržby nižší než 1 milion? Tedy nižší než 2.700 Kč denně. Hospoda, kde to hučí jako v úle?

3. Jak k takovým číslům ČSÚ dojde?   Je snad výběr DPH třetinovým než by odpovídalo tržbám v maloobchodě?

1 1
možnosti
JFB

Paní si asi popletla čísla. 

Jinak malá hospůdka na vesnici se klidně do toho 1MKč vejde.

0 1
možnosti
ZJ

.... Paní autorko .... nezlobte se,ale Váš článek mi připomíná DĚTSKÉ OMALOVÁNKY :-/.A na stejné úrovni je - bohužel - i Vaše argumentaceRv

3 1
možnosti
VH

Jestlipak jste psala o hysterii a předčasné volební kampani, když Sobotka sliboval zrušení II. pilíře. Důvod byl naprosto stejný: populistický.  Jen důsledky byly mnohem horší: byla zrušena desetiletí připravovaná důchodová reforma. Reforma kdysi (pravda dávno, to byl Sobotka rezortním ministrem /finance/) odsouhlasená všemi parlamentními stranami. K její smůle (reformy) ji však nechtěli Marťané (které chtěl Paroubek). Proto byla náhle špatná. A na novou budeme čekat dalších 20 let (pokud do té doby díky její neexistenci nezkrachujeme).

4 1
možnosti
JFB

Tady se musím Sobotky částečně zastat. I když to také není k jeho dobru. Ta pseudoreforma nic neřešila, a byla pro většinu lidí nevýhodná, takže ji skoro nikdo nevyužil. 

Ovšem jediná možná reforma je postupně zlikvidovat jakýkoliv státní důchodový systém.

0 0
možnosti
JFB

Ještě více barviček, lží a demagogie prosím.

3 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, ani v nejmenším. Ale řeknu to jinak. I když připustíme nepoctivost hostinských a jejich krach po zavedení registračních pokladen, tak přežijí jen ti, co budou prodávat pivo za 50 a jídlo za 150. Máte děti a jezdíte s nimi někdy na výlet? Víte co by vás pak stál oběd? Ti co přežijí to daňově nevytrhnou, ale budeme mít dobrý pocit, že jsou poctiví. Normální lidé si ale už do hospody nezajdou. A co je pro společnost lepší?

4 1
možnosti
KLS

I když připustíme nepoctivost hostinských, můžu vám z praxe říct, že ten únik může být naprosto minimální. Dnes vám nikdo nic bez faktury nedá, láhev tvrdého alkoholu si v maloobchodě koupit nesmíte, protože ji musí provázet rodný list, denodenně jste vystaven možnosti X kontrol - ČOI, KHS, SZI - všichni chtějí vidět faktury ode všeho nalezeného zboží na provozovně. A faktury logicky musí projít účetnictvím, takových střelců, kteří by je pálili v krbu, se myslím moc nenajde. Takže zrovna pohostinství je už tak pod kontrolou až až. A co se týče pokladen - ty už téměř všichni mají, pokladna je obrana hostinského před zlodějským personálem, nikoli před státem.

4 0
možnosti
PS

P17e85t98r 80S38k23á28l12a

21. 4. 2015 10:22

Z těch barev mám mžitky před očima. Každá strana má do voleb nějaké ústřední téma. Třeba zrušení poplatků ve zdravotnictví. Anebo alespoň nějaké úderné heslo. Jako třeba že za světovou hospodářskou recesi může Topolánek a Zahradil.

4 0
možnosti
KLS

Toto se snad ani nedá komentovatRvRvRv

3 1
možnosti