Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PBR

Auuuuuuu, jak může být někdy pravda bolestivá, že? Dramatikovi příznivci strháváním pozornosti na Klause a Zemana se snaží zakrýt své pozdní prozření,,,No nic, uchopte šnuptychly a smrk smrk pravdoláskaři..:-P

3 3
možnosti
PM

Autorko blogu, Vy jste úplně pi...má. Skočila jste autorům toho pamfletu na špek jak malá hloupá holka. A ještě o tom píšete blog, jako že je to pravda. Ne všechno co se napíše anebo nafilmuje musí být pravda.

2 9
možnosti
EP

Tady někdo nemá argumenty, tak je místo toho vulgární.

4 0
možnosti
FS

KARMA !

Pravdivý - nejlepší blog po roce 1989.

Vyjádřeno jednou větou - HAVEL byl utopista, snílek - a proto se stal největším českým lhářem ve 20. století. Když přidám největšího podvodníka Petra UHLA ( hanebná báchorka o STB = zabití studenta Zifčáka !!  ) ... je nutné dojít k jedinému závěru : PRAVDA ani LÁSKA zvítěziti nemohly - vždyť od počátku absentovaly !                          Na počátku Listopadové kapitalistické revoluce bylo KLAMSTVO, PODVOD a LEŽ. Taková byla realita. Toto je pravda.

15 12
možnosti
JK

J69a64r12d44a 77K59o66l68k33a

16. 12. 2014 19:55

Ještě přiřaďte story jak Kocáb rusa vyhnal.

1 0
možnosti
OP

Slátanina od nějaké Formánkové. Ta na Havla nemá, ale chce se aspoň zviditelnit na internetu, jako mnoho dalších badatelů.

5 12
možnosti
MT

A kdo na nej ma damy a panove!?

0 0
možnosti
Foto

Představa, že jisté umělecké ztvárnění je podkladem pro skutečné historické hodnocení, je mylná. 

Naše dějiny jsou plné fabulací /počínajíc husity, které zcela změnil A. Jirásek a Z. Nejedlý, přičemž šlo o jednu z nejhorších etap dějin, poté různé pojmy jako Koniáš a pálení knih, Rukopisy králodvorský a zelenohorský atd./.

Ztvárnění V. Havla jako blekotajícího neurotika je možné pouze a jen v uměleckém zpodobnění, nicméně jako historický pramen je to stejné, jako film "Jan Hus" od Otakara Vávry. 

Nikdo z něj ikonu nedělá, jen je prostě důležité hodnotit člověka s pohledem na jeho činy v dané době. 

Jak říkal již Jan Werich:"Češi nejlépe ví, kdo kdy měl co říct".

Za článekRv

21 5
možnosti

Proboha - Vy kritici Václava Havla - nechte ho už konečně v klidu. Nežije, nemůže se už bránit a tak se na něj všichni vrháte jak supi. Že se nestydíte!! A Vy madam Formánková  J. Heřmánku nebo J. Baťo proč si nevezmete na paškál žijící prezidenty?!?! Třeba V. Klaus - proč se ho nezeptáte co to bylo za člověka s krycím jménem "Kluk" reg.č. 27299, "Rek" reg.č. 35409, "Bog-85" reg.č. 29713 nebo "Varšava" reg.č.17976 atd.?!?! Zeptejte se ho kdy můžeme začít obdivovat jeho amnestii o které prohlašuje, že ji teprve budoucnost ocení. Proč se nezeptáte M. Zemana co to bylo za člověka s krycím jménem "Man"-reg.č.27296. Zeptejte se ho proč na veřejnosti vyslovené citované sprosté slovo není podle něho vyslovené sprosté slovo. Nemáte odvahu, že?!? Co jste Vy dva dokázali proto, abyste teď mohli svobodně a bez trestu urážet a kritizovat představitele státu?!?! Měli byste se stydět!!

12 11
možnosti
PBR

aha, takže něco ve smyslu: mrtvý prase, dobrý prase? Původce červenky hledejme u živých prasat??

6 3
možnosti
JM

"Pravdu",čili to jak vnímá skutečnost,má nepochybně každý svou,ale skutečnost bývá pouze jedna Ta pak je taková,že Havel byl dosti naivní a prostomyslný občan, s příklonem k alkoholu,který byl použit k vytvoření mýtu.

8 7
možnosti
JT

Vy jste soudně uznaný expert na určování skutečnosti?

0 1
možnosti
JS

Pro autorku blogu a pro všechny, kteří pochybují: přečtěte si knihu "Prosím, stručně " od Karla Hvížďaly, pak pochopíte a uvidíte, že takového prezidenta jsme po VH již neměli a nemáme a ni mít dlouho nebudeme.Zcela nazaujatě přečtěte tu knihu dvakrát po sobě, uvidíte, jak nepravdivě ho vysvětlilo "České století" - byť herecky byl ztvárněn naprosto bravurně!!![>-]

7 8
možnosti
MZ

Ano souhlasím, kniha "Prosím, stručně" je vynikající. Lze z ní pochopit myšlenky VH mnohem lépe, než v upravané podobě a přízpůsobené vidění světa dle svého pohledu.

2 1
možnosti
KS

Havel z počátku nechtěl přechod ke kapitalismu ze dvou důvodů. Jednak nevěděl, jak na to, a jednak věděl, že si něco takového lid vůbec nedovede představit.

13 0
možnosti
BM

Konečně to někdo správně vystihl!!!R^

8 0
možnosti
MZ

Neustálé rozporování Havla mi přijde ubohé. Prostě stal se symbolem roku 89 a tak se s tím smiřme. On ani Hus či Karel IV nebyli takový jak si je idealizujeme nebo nám byli zidealizovány.Václav Havel svoji roli sehrál, ve světě má váhu. Co se stalo v následujcích 25ti letech, na tom máme podíl každý z nás. Náš příklon k západu je pro nás správný směr i když např. prof.Krejčí na to pohlíží velmi negativně a neustále pracuje se svoji vizi směrem k Rusku a hodně věcí dnešní doby neguje. Výhody kapitalismu u nás všechni využívají na 100 % a nemohou se smířit s tím, že to má i nevýhody - neporovnatelně menší.

30 6
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka