Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Proč se každá nula musí vyjadřovat k osobnostem, které něco dokázaly. Myšlenka žádná, jen špatně zformulovaná mnohobarevná slátanina.

14 7
možnosti
MT

A podle ceho rozhodujete, kdo je a kdo neni nula?

8 0
možnosti
RS

Ja tomu filozofovani o Havlovi nerozumim. On byl prece jen prezident. To co se stalo z nasi republiky, za to muzeme vsichni. A spousta z nas je jdokonce spokojena. Nebylo by dobre kritikou Havla odvadet pozornost od Zemana. Havlovi se v kazdem pripade nepodarilo nasi republiku zostudit tak, jak se to podarilo Zemanovi. Havla jsme pri tom  nevolili, Zemana ano.

10 5
možnosti
MT

Tak Havel ji zostudil treba jen tim svym terminem - humanitarni bombardovani - a priklonem k nemu. Jen to zostuzeni je v ocich lidi, kteri o tom nemluvi do medii. U zapadnich politiku si samozrejme posplhal.

8 8
možnosti
MT

Karel Kryl 1992:

Jak se vám líbí anebo líbila politika Havla?

-

Já jsem doufal, vzhledem k tomu,  že jsem sledoval Václava Havla, ne teprve poslední dva  nebo tři roky, ale  dobrých dvacet let, a  to profesionálně v rozhlasové  stanici Svobodná  Evropa -  tehdy ještě  svobodná -  a byl jsem přesvědčen, že je  to člověk charakteru ryzího, což  ovšem neznamená to, že když člověk je  charakteru ryzého, musí s tím  charakterem ryzím přežít tři roky působení nejenom  poradců a mocných, ale také zalíbení  v tom, že jako režisér  přichází na  scénu. Málokdy  se stává,  že dobrý  režisér je  také dobrým hercem...Znal  jsem člověka,  který přežil  dva koncentráky  jako velice čestný muž.  Přežil je /jak  ten nacistický, tak posléze bolševický/  dvanáct let. Potom přišel do zahraničí a jelikož měl zaměstnání, které přináší peníze, rozhodl se,  že dožene  všechno, co  bylo předtím.  Zalíbilo se  mu v tom, že  měl najednou popularitu, vzhledem k tomu, že  byl známý. Zalíbilo se mu posléze v tom,  že měl  peníze a  stalo se  z něho  totální hovado,  protože se  mu zalíbilo v tom novém co měl a přestal vnímat čím byl. Takže ani dvojnásobný koncentrák  po  naprosto  čestném   přežití  ještě  nechrání  člověka  před zblbnutím. A obklopí-li  se člověk lichotníky a nesleduje,  když ho kamarád kopne do holeně, je mi ho, toho  člověka, líto. Nic víc nechci říct, jenom, že je mi ho líto.Já bych se mohl  s některými lidmi prát. S tímto člověkem  bych se ani prát nechtěl.

http://jark.wz.cz/nejsemnaprodej.htm

9 2
možnosti
MT

Z tehoz rozhovoru:

Je  to vždycky  tak, že  staré struktury,  nebyla-li provedena  revoluce do konce  - ztratilo  se tempo   - staré  struktury posléze  revoluci zaškrtí, nastane  nové  císařství,  tak  jak  to  bylo  ve  Francouzské  revoluci. V císařství  se udělá  nová šlechta,  stará šlechta  se z části postíná nebo odstraní,  aby  se  znovu  renovoval  rod  této  šlechty  a  sešvagřil se s císařskou šlechtou. Vždycky tomu tak bylo a nastává to i v této zemi. To je můj názor. To znamená: nebudou tady žádné staré struktury, jsou tady dneska už  staronové  struktury  a  nedomnívám   se,  že  komunistická  strana  je nebezpečná. Právě staronové bolševické struktury - bolševickokapitalistické - se bojí komunistické strany. Dneska - jak to zní směšně - aby jim náhodou ty nakradené prachy nesebrala.

5 0
možnosti
JS

J44a29n 98S56v10o37b30o44d39a

16. 12. 2014 23:20

Jistě, Havlovi američtí kongresmani netleskali. Jemu ne! Oni tleskali nám, hlavně všem těm co si za komoušů osladili kávu o trochu víc, protože bez takových by se to tady vůbec nepohlo! Kdepak nějakej Havel, vždyť byl zavřenej! Kdežto tady paní určitě poctivě platila příspěvky ... a mlčela jako Klaus, jehož mlčení již režim nemohl vydržet, a proto padl! ;-D

Ještě je druhá možnost - že v Americe jsou všichni v podstatě hlupáci, takže i kongresmani. Beztak si Havla s někým spletli, nebo je někdo naved. ;-D

7 4
možnosti
MT

Ja mezi "normalnima" lidma v Kanade a USA moc lidi, co by Havla meli radi ba ho dokonce glorifikovali, nevidim.Krome tech kongresmanu,senatoru,politiku,pisalku.

2 1
možnosti
JS

J21a51n 46S46v12o75b87o54d93a

16. 12. 2014 23:08

Tak tady paní má prostě pravdu ;-D

Ten ubožáček z Posledního hurá je prý skoro Havel sám - Havel, který byl naprosto přirozeným lídrem, energický, s jiskrou v oku, neskutečným myšlenkovým potenciálem - pro paní je to totéž co tahle zmatená troska ve filmu.

Tak jo! :-)

1 6
možnosti
MT

Havel, který byl naprosto přirozeným lídrem, energický, s jiskrou v oku, neskutečným myšlenkovým potenciálem - ;-D;-D;-D;-D tak jo!

7 0
možnosti
JH

J45a11n 86H22l21e12d81í79k

16. 12. 2014 22:34

dělení na pány a otroky je skutečnost, někdo je vynálezcem, výborným hercem, lékařem, matematikem a druhý je trouba, nic neumí, i na tkaničce si urobí raději uzel, aby nezakopl a neurazil si nos. Kdo však irituje lid, jsou milionáři, kteří přišli ke jmění nečestně, podvodem, krádeží, podplácením policie, soudců a vlivem mafiánských partajníků. Jenom proto vznikly soudy, aby včas odhalily lumpy a zločince. Vláda i parlament lumpy soustavně chrání, protože dosud nevypotily takové zákony, které by rychle a jednoznačně tyto pijavice neodstranily. Čeští zákonodárci jsou neumětelové bez vzdělání, proto měl parlament nechat přeložit trestní zákoník třeba švédský, německý, holandský do češtiny. Článek má Havla představit jako reformního komunistu, což je kravina prvního řádu.

0 2
možnosti
MB

Václav Havel, projev v Oslu 1999, aktuálny aj dnes: „Uvažuji-li o lidech, kteří mě osobně nenáviděli či nenávidí, uvědomuji si, že je spojují některé vlastnosti, které - sečteny a společně rozebrány - nabízejí určitý, zajisté jen velmi všeobecný, výklad původu jejich nenávisti.

Nejsou to především nikdy lidé dutí, prázdní, pasivní, lhostejní, apatičtí. Jejich nenávist se mi zdá být vždycky projevem jakési velké a v podstatě neukojitelné touhy, jakéhosi trvale nenaplněného a nikdy vlastně nenaplnitelného chtění, jakési zoufalé ambice. Je to tedy vnitřní mohutnost veskrze aktivní, která svého nositele vždy znovu k čemusi upíná a kamsi ho vleče a které ho takříkajíc přesahuje. Rozhodně se mi tedy nenávist nezdá být pouhou absencí lásky či humanity, pouhým vakuem lidské duše. Naopak: s láskou má mnoho společného, především právě onen sebetranscendující prvek, totiž ono upnutí se k druhému, závislost na něm, ba přímo delegování kusu vlastní identity do druhého. Tak jako milující touží po milovaném a neobejde se bez něho, touží i nenávidějící po nenáviděném. A tak jako láska je i nenávist v posledku vlastně výrazem touhy po absolutnu, byť výrazem tragicky zvráceným.

Lidé nenávidějící, aspoň jak já je poznal, jsou lidmi s trvalým, nevykořenitelným a samozřejmě skutečnému stavu věcí hluboce nepřiměřeným pocitem ukřivdění. Tito lidé jakoby chtěli být bezbřeze ctěni, respektováni a milováni a jakoby byli nepřetržitě zužováni bolestivým zjištěním, že ostatní jsou jim nevděčni a neodpustitelně k nim nespravedliví, protože nejen že je nectí a nemluví bezbřeze, jak by měli, ale dokonce je - aspoň jak jim se zdá - přehlížejí.

V podvědomí nenávidějících dřímá zvrácený pocit, že jsou jedinými pravými držiteli kompletní pravdy, a tudíž jakýmisi nadlidmi či dokonce bohy, a že z tohoto titulu zasluhují kompletní uznání světa, ba dokonce jeho kompletní povolnost a loajalitu, ne-li slepou poslušnost. Chtějí být středem světa a jsou permanentně frustrováni a podrážděni tím, že svět je jako

11 0
možnosti
MB

... svůj střed nepřijímá a neuznává, že si jich dokonce snad ani nevšímá, ba že se jim možná i posmívá.

Jsou jako rozmazlené či špatně vychované děti, které si myslí, že jejich matka je na světě jen a jen proto, aby je zbožňovala, a které jí zazlívají, že občas dělá i něco jiného například že se věnuje sourozencům, manželovi, knize nebo nějaké práci. To všechno pociťují jako křivdu, zranění, útok proti sobě, zpochybnění vlastní hodnoty. Vnitřní náboj, který by mohl být láskou, se zvrací v nenávist k domnělému zdroji v ublížení."

7 0
možnosti
JK

J89a63r85d72a 23K39o11l94k59a

16. 12. 2014 19:04

Nepotřebuji ikony ale konkrétní činy. Kecy ať Havla či dalších (většiny) politiků nikam nevedou, pokud nejsou těmi  činy, výsledky podloženy. Mám obavu, že Havel patří mezi opilce, kteří umí jen mluvit, být vtipní, zábavní, ale schopnost organizace, reálné vize a výsledky nevidím. Dnes si můžeme srovnat jeho prohlášení s činy, stejně tak jako řeči s činy nejlepšího evropského ekonoma Kalouska co prodal pražské letiště za 100 melounů aniž by smlouva obsahovala nějaký rozvoj.

6 3
možnosti
JT

Bože, než něco napíšete, aspoň si o tom něco přečtěte. Nikdo pražské letiště nikdy neprodal!

0 0
možnosti
LA

Mrknete na Analyzu na http://www.guidemedia.cz a dovite se vic.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka