Diskuse

Kalousek lže a zase dělá z lidí hlupáky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je pravda, že bych nepoužil vazby "není fér" na rozhazovačné kroky vlády.  Je to rozpočtové svi*stvo.  "Rostou příjmy? Fajn - tu přidáme, tam přidáme. Že rostou jen v odhadech? Nevadí - pak vyšší dluh vysvětlíme. Hlavně když nás budou mít voliči rádi. Vždyť děláme dluh jen 100 mld.?  A zadlužení je malé, zdroje jsou."

   Konstatování, že to není fér, paní Formánková, je tak jemně diplomatické, až to bolí.

   Můžete mně vysvětlit, jak jsou změnami DPH ovlivněni živnostníci?  Teoreticky jediným způsobem: neplátci daně mohou na jejich růstu vydělat (roste výsledná cena jejich produktu). Jenže to byste musela tušit, co to DPH je a jak se chová u plátců daně.

   Bylo naprosto fér, že Kalousek se snažil minimalizovat schodek rozpočtu úsporami a zvyšováním příjmů. Nefér je řešení situace dluhem.  Mimochodem: Co říkáte návrhům na nové daně, například z uhlí, resp. všech těžených surovin? (Ach ták, vy věříte, že je zaplatí "uhlobaroni"! Svatá prostoto.)

2 2
možnosti

Prosím Vás, o čem píšete? My máme daň z příjmu FO 19 %?  Pokud přepočítáváte ze superhubé, dělá to víc než 20 %. Zrušení supehrubé mzdy a nahrazení 19% daní z hrubé (tedy reálně nižší než současná) podle současného zákona (Kalouskova, chcete-li) mělo nastat již v roce 2015. Změna Vašeho milovaného Babiše tento krok odsouvá až do roku 2016. V roce 2015 tedy znamená (j a k   s p r á v n ě   u p o z o r n i l   K a l o u s e k) vyšší daňovou zátěž obyvatel (přesněji zaměstnanců).  O celé procento mzdy, tedy pro ty, kteří pobírají medián cca 220 Kč/měsíčně.    Co se   V á m   na tomto Kalouskově stanovisku nelíbí?

   Kalousek kritizuje třetí daňovou sazbu. Oprávněně - lidem prakticky nic nepřinese a povede k dalším daňovým podvodům. Nevíte, že to nepřinese prakticky nic? Asi jste nepočítala a jen obdivovala Babiše. Počítejte se mnou: Podle důvodové zprávy k zákonu bude ztráta rozpočtu 1,6 mld. Kč/rok.  To je na jednoho z 10,5 miliónu obyvatel ČR 152 Kč/rok tedy cca 12,5 Kč/měsíc. Celých padesát kaček měsíčně na čtyřčlennou rodinu. No být ženskou, líbám za tu úsporu (pokud se vůbec projeví v cenách) Sobotkovi a Babišovi denně některé části těla. Že nevěříte na průměr - za to matika nemůže.

   Můžeme počítat i jinak: Sunar - 1 kg (cca na týden) do 400 Kč. Měsíčně cca 1600 Kč.  Pokud klesne cena s poklesem DPH, bude 1530 Kč/měs. Tedy po dobu náhradního kojení (a jen ti, kteří ho potřebují) cca 70 Kč/měsíc.  To je výhra, co.

   Ubohý důchodce, který bere léky za tři tisíce ročně z toho nebude mít vůbec nic. Platí totiž jen do 2.500, zbytek mu pojišťovna vrací, v příštím roce   p o j i š ť o v n a   ušetří cca 130 Kč.  Důchodce nic.

  Aby rodina ušetřila oněch 50 Kč/měs. na knihách, musela by měsíčně kupovat knihy za  1 150 Kč, tedy ročně za 13 800 Kč!! Znáte takovou rodinu?

   Závěr: Kalousek má pravdu - zvýšené náklady státu i podnikatelů, vyšší počet podvodů a výsledek pro lidi téměř nula.

2 1
možnosti

PS: Protože byste to asi nepochopila: v roce 2015  n e z ů s t á v á  daň z příjmu stejná, jaká byla připravena Kalouskem. Bude o více než procento vyšší.  Takže příště, než budete vyslovovat svůj podiv nad čímkoliv si ověřte fakta.

2 1
možnosti
Foto

cituji vás:

"Kalousek lže a zase dělá z lidí hlupáky"

U vás nemusí-zvládáte to sama;-)

A ano bylo fér, že v době krize omezil výdaje na socialní dávky-ty dávky musí někdo jiný zaplatit-například tím DPH jehož zvýšení kritizujete.

kalousek nenechal bujet korupci-pokud jste si nevšimla boj proti zločinu má na starosti především ministerstvo vnitra a spravedlnosti-tam Kalousek nebyl-navíc právě Nečasova vláda uvolnila policii a SZ ruce.

A ano bylo fér když konečně došlo k vypořádání s církvemi, které náš stát okradl / mimo jiné to co zaplatíme ročně církvím je méně než v průměru utratí navíc jedno současné ministerstvo.

A pokud zapojíte selský rozum tak tím, že si půjčujeme na socialní dávky rozhodně ekonomiku nerozhýbeme-ony se totiž dluhy platí

7 4
možnosti

Naprostý souhlas! Kalousek už měl být dávno v teplácích za všechny ty lumpárny co nadělal.

Tento hulvát a alkoholik by měl lézt kanálama za to kam tuhle zemi přivedl.;-€

Smutné je i to, že se po všech jeho excesech (napadení, opilecké blábolení při povodních apod.) vůbec do politiky ještě dostal-ale to je smutné vysvědčení těch lidí, kteří toto individuum znovu a znovu volí.....

7 7
možnosti
Foto

Jako Kroupa s Vámi samozřejmě souhlasím...;-)

3 0
možnosti

R^ Nedejte na příznivce medailového škůdce národa č.2, podobně jsem Kalouska popsal i z jiného pohledu. Správně jste napsala : sebrali mu hračku a proto se vzteká, zvláště když mu p.Babiš hned po nástupu našel stovky miliónů, které každoročně zbytečně  rozhazoval po ministerstvech.

4 6
možnosti

stovky milionu oproti deficitu 100 mld jsou mene nez drobne. Je to mene nez procento deficitu.

5 2
možnosti

Pokud vim, tak ty dane, ktere se mely snizit uz byly davno schvaleny. Tim, ze se to nezmeni, tak jde opravdu o zvyseni danove zateze oproti stavu, ktery mel nastat. Ale jinak jde o slovickareni, protoze pokud to poraovnavame s minulosti, tak mate samozrejme pravdu, ze nedojde ke snizeni danove zateze. A Vy se z toho radujete? Pri 14mld to je 1400 na cloveka, nebo cca 2500 na jednoho pracujiciho za rok.

Ja videt, ze Kalousek je Vas oblibenec, kdyz mu predhazujete i veci, se kterymi nema nic spolecneho, napriklad Opencard a Promopro.

9 4
možnosti

Jak sama píše, kdo chce psa bít, ten si hůl vždycky najde...

3 2
možnosti

A53d18a84m 49S61t70a23v35a

10. 9. 2014 9:45

"....Kalousek ....": Nic novýho pod sluncem...!

2 0
možnosti

Napsano hezky,ale az se vzbudi Kalouskovci tak   to pekne schytate

4 1
možnosti

Kdo jsou "Kalouskovci"? Lidé, kteří věci rozumí, a proto ví, že Kalousek zdaleka nebyl nejhorším ministrim financí ČR. Tím byl v tomto tisíciletí bezkonkurenčně pan Sobotka (bez jakékoliv ideologického předsudku). (Možná pan Tlustý, ale to nelze pro krátkost působní naštěstí dokázat.)   Zdá se, že se mu pan Babiš zdárně přibližuje.

   Že mnozí, ekonomii nerozumějíce, papouškují kecy těch, jejich je Kalousek konkurentem není vada ani Kalouskova, a "Kalouskovců".

1 1
možnosti
Foto

nemám ráda Kalouska, nemám ráda Kalouska, nemám ráda Kalouska .....

4 2
možnosti

P63a97v34e17l 40K55u84l97a

10. 9. 2014 9:42

navíc nemá ani ten zdravý selský rozum :-/:-)

6 2
možnosti

Klíčové jméno v názvu blogu .... karmu očekáváme střední až vysokou

2 1
možnosti