Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

S autorkou nesouhlasím. Proč je důležité co napsali nějací "štúrovci" a není důležité že člověk umí matematiku?

Myslím, že to procento neúspěchů v maturitě je obrázek škol, učitelů a také studentů. Leckdo utíká k matice před angličtinou třeba....a ejhle zjistí, že když on vlastně flákal i matiku a tak vlastně ani tu matiku neudělá.

Nerozumím tomu, proč by maturita měla být jednoduchá zkouška, kterou nakonec udělá každý. Už to, že někdo z dvouleté "nádstavby" má stejnou maturitu jako já z průmyslovky mne docela štve, protože ti lidé zpravidla nemají takové znalosti.

13 0
možnosti
PZ

protoze ti co znaji sturovce jsou vzdelani ale na matematiku nemaji bunky a ti co znaji sturovce a limitu jsou taky jen vzdelani ;-)

1 0
možnosti
LZ

O logickém myšlení autorky vypovídá: "Maturita i výuka různých předmětů by měla vycházet z potřeb praxe, tak aby osobnost člověka rozvíjela a nikoliv ubíjela". Má tedy vycházet z potřeb praxe nebo osobnosti člověka?

4 0
možnosti
TH

Buňky na matematiku.Co to8-o.Učit se,učit se a učit se.Žádný učený z nebe nespadl.A pamatujete si na to přepočítávání neplatných hlasů u prezidentských kandidátů.Kdy se mohlo také stát,že ten kandidát mohl mít víc jak 120 procent neplatných hlasů?.A jeden právník na to reagoval,že používat matematiku v právu je nesmysl.Heslo dne,nejde mi to,nedělám to;-D.

2 0
možnosti
RC

v matematice to neni ani tak ucit se, ucit se, ucit se, jako spise pocitat, pocitat, pocitat. Kdyby byla maturita z telocviku, tak by to bez treninku taky 20% deti nedalo.

3 0
možnosti
PZ

zeptam se autorky a proc bych teda mel umet i cestinu, anglictina je jednodussi s vetsimi moznostmi jako technik ji pouzivam denne. Navic dneska kdyz si v ceskem prostredi tam korekturu pravopisu tak to je relativne v pohode. Takze podle me by mela byt jak maturita z cestiny tak z matematiky akorat na vyssi urovni. Neni dovod mit kazdeho druheho stredoskolaka jen proto ze latka je moc nizko.

3 0
možnosti
JF

Autorka si plete dva pojmy studovat a navštěvovat. Střední školu navštěvují studenti, jež je odvozeno od slova studovat. Bohužel většina si plete střední školu s pojmem navštěvovat. Taky tak střední školy vypadají.

7 0
možnosti
Foto

"...na řemeslo se nehodí, tak aspoň tu maturítu aby měl..." ;-D

4 0
možnosti
DK

D31a83v23i16d 58K77r64á44l

25. 6. 2014 12:45

budu parafrázovat větu z blogu: "Možná lidem s humanitním mozkem zase chybí více pochopení pro druhé.".

2 0
možnosti
RK

Maturita z matematika neni diskriminacni. Maturita neni povinna.

10 0
možnosti
MH

Soustředila bych se na trochu jiný důvod, proč mi povinná maturita z matematiky připadá zcestná (a to navzdory skutečnosti, že jsem sama z matematiky maturovala "z lásky a dobrovolně" a na stejné úrovni jako studenti tzv. přírodovědné větve, ač jsem oficiálně absolventem humanitního studia): Proč má být povinná zrovna matematika, proč ne třeba fyzika, chemie, biologie, deskriptiva...?

1 6
možnosti
Foto

Protože k většině těch věcí matematiku potřebujete... Bylo to v minulosti a tím víc je to dnes a v budoucnosti bude ještě nezbytnější...

11 0
možnosti
MK

Protože v lidské populaci se nachází lidé, kteří mají buňky na matematiku a kteří je nemají a těch je rozhodně víc./// ti pak nebudou mít prostě maturitu

Lidí, kteří jsou všestranně nadaní, je málo. Většina populace se rozděluje na humanitně nadané a technicky nadané.///na zvládnutí středoškolské matematiky nepotřebujete žádné nadání, stačí v podstatě průměrná inteligence a trochu cviku, kdo tohle nemá ať nemá maturitu

2 0
možnosti
MK

A ten příklad, ten v podstatě nemá s matematikou jako vědou co dělat, je to spíše jednoduchá logická hádanka, akorát místo obrázků jste dostali strašidelná čísla.

2 0
možnosti
RF

R55o15m33a10n 80F87i59š76e49r

25. 6. 2014 12:21

Matematika logické myšlení spíš zamotává .. :))))))

2 1
možnosti
DK

D83a37v91i17d 74K71r36á30l

25. 6. 2014 12:28

to mně taky dostalo;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka