Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pepan A2

4. 9. 2009 11:07
Inteligentní žena?

A co když je to trochu jinak. Co když ta dotyčná má sex jako koníčka. Něco jako když jiný sbírá autíčka, známky, či pěstuje orchideje, tak stejně dotyčná sbírá chlapy,které přefikne (omlouvám se za tento vulgární výraz) a autíčko, peníze, případně jiné hodnoty, které přitom získá, bere pouze jako benefity spojené s tímto "hobby"?  Je ale fakt, že ani při tomto úhlu pohledu z toho automaticky nevyplývá, že by nutně musela být inteligentní.

Měj se.R^

0 0
možnosti

SID09

7. 9. 2009 8:52
Re: Inteligentní žena?

;-DR^ Ano i takové jsou. ;-D!!

0 0
možnosti

Jiittkkaa

4. 9. 2009 7:09
Opravdu výstižné

Hanko, já tak trochu pana Viewegha podezírám, že tu úvodní kapitolu ušil buď moc narychlo, prostě v časovém presu, už aby se psavcům něco předhodilo, a nebo to je taková šílenost naschvál, aby se dokázalo, jak moc tvůrčí dokážeme být a zda jsme opravdu schopni v takovém příběhu pokračovat. Tady, jak to tak vypadá nešlo o samotnou podstatu ženy, ale jen o to, jestli se chytnem i na takovu science fiction.Tím, že pak Viewegh první vítěznou kapitolu úplně předělal, nám dal jasně najevo, že se prostě nechytáme a to bylo asi účelem;-DJitkaG

0 0
možnosti

Haidy

26. 9. 2009 17:51
Re: Opravdu výstižné

Takže, to bylo takové malé škodolibé hození do vody a očekávání, kdo se nenaloká a doškrabe se na břeh? No to si M.V. zadělal.  Protože, aby mu alespoň někdo sednul do připravené "formy" , musí přepisovat a látat všechny kapitoly. Zajímá mě, jestli alespoň jedna z nich vyjde v ori, bez jeho úprav. A jestli bude od muže. Zdá se, že oni Katce nějak podezřele  líp rozumí.;-D Ono redigovat román na pokračování, aby to nebyla jen slátanina různých stylů a kvalit, není asi žádná koolajda.

0 0
možnosti

Dolorez

2. 9. 2009 10:41
Víveg?

Ten člověk je podnikatel, ne spisovatel. Píše s rač ky a ony jsou žádány. Tak co....Rv

0 0
možnosti

datel.gambler

2. 9. 2009 10:01
Opravdu trefné ...

.. a tleskám. Opravdu trefně popsáno a navíc mě vždycky dostanou některá slova, která jsem předtím neslyšel, jako minule "bejvalák" a dneska "zoufalka" , to se vždycky začnu chechat. R^. R^

0 0
možnosti

radomír dolanský

1. 9. 2009 13:32
Jsem chlap,

ale co se názoru týká, nejsem naštěstí Viewegh, takže souhlasím s tebou Hanko. Možná i proto, že tím háže chlapy do jednoho pytle. Ne každý má rád ženy - spermabanky.;-)

0 0
možnosti

Hana F.

1. 9. 2009 16:53
Re: Jsem chlap,

Radku díky za názor, on totiž vzniká takový literární i filmový stereotyp muže, který vytváří vzor muže milovníka spermobanky, tedy jakoby všichni mužský prahli po ženách, které dají každému, protože to jsou ty pravé pro život.

A já si pořád říkám, že se ty chlapy nebojí, že něco chytí, že se takový ženský neštítí?

0 0
možnosti

evon

1. 9. 2009 9:12
Přesně...!!! Naprostý souhlas.

Být na mně, onen pan spisovatel by musel jít k lopatě ;-D Na jeho představě chytré ženy jako stupidní slepice, která - ač zcela blbá - je hlavně in a cool a happy a free a dá každému a třeba z toho něco kápne, je nejsmutnější to, že jednoduchá většina považuje jeho bláboly za určitý inteligentční standart a - řekněme - i vzor... 8-o8-o8-o Na onom spisovateli je tím nejzajímavějším jeho poněkud zvláštně znějící příjmení. Možná že píše jen proto. Kdyby se jmenoval Vopička, nikdo by to nečetl. ;-D

0 0
možnosti

lola-cz

1. 9. 2009 9:26
Re: Přesně...!!! Naprostý souhlas.

to s tím Vopičkou, to je zajímavá myšlénka... ;-D ;-D R^ 

0 0
možnosti

amelie22

1. 9. 2009 8:49
Naprosto souhlasím

s autorkou.No a čekat od Wivega, že by dokázal pochopit a vykreslit dnešní inteligentní a vybíravou ženu, by bylo dost naivní. Když se podíváte například na stupidoidní "romány" Nesvadbové, o které se dá předpokládat, že je žena-nikoli spisovatelka, pak je situace tristní. Ovšem, tito dva to pochopili a píšou to, co si jednoduchý dav žádá. Škoda jen, že tím vytvářejí určité stereotypy, třeba právě ten, který jste tak pěkně popsala.R^ 

0 0
možnosti

Hana F.

1. 9. 2009 11:31
Re: Naprosto souhlasím

R^

0 0
možnosti

Gmur

1. 9. 2009 8:38
Formankova odpvezte konecne

na mou otazku, ve kterych feministickych militantnich serverech jste cetla tu kritiku na otce. Zcela konkretne a bez vytaceni!Uz minula jste neodpovedela. Mam pocit, ze lzete.

To ze jste tu krtitiku cetla Vas preci donutilo psat blog na obranu otcu. To byl vas argument.

DEKUJI ZA ODPOVED.

Pokud nic neuvedete, tak proste ucelove lzete. A to je hnusne a opovrzenihodne.

PS. Mic je na vasi strane.

0 0
možnosti

petrph

1. 9. 2009 8:18
V jednom máte pravdu

 - psát román o chytré ženě by byla nuda. A číst taky - tedy bez zajímavého akčního děje. "Můj otec lámal kamení, a lámal až do umdlení", parafrázoval takový děj Hašek v jedné ze svých povídek.

Za mizerných 10 000 si udělal Viewegh takovou reklamu na svůj nový román, že lidé budou knihu rvát prodejcům z rukou, aby se dočetli, jak to s tou pelešnicí dopadlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka