Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jitka Lenková

23. 3. 2009 13:42
I muži to řeší

Ano, četla jsem takový článek, bylo to v mužském časopisu typu Mens Health či Esquire. Dotyčný vzdělaný úspěšný mladý muž chtěl kolem 30 rodinu se ženou sobě rovnou a zjistil, že ženy, které dosáhly toho, co on, o rodinu zájem nemají. Což on chápe - ani on by nechtěl rozběhlou kariéru  a s tím související jistou životní úroveň vyměnit za útrapy těhotenství a izolací s dítětem doma. A protože za matku svých dětí nechce někoho méně kvalitního,než je on sám, rozhodl se zůstat bezdětný. Když o tom napsal 3 strany, zřejmě tedy tento problém řešil.

0 0
možnosti

Hana F.

24. 3. 2009 11:49
Re: I muži to řeší

Chudák mužskej :-) Ale je pozitivní ,že to aspoň řeší.

0 0
možnosti

Vikina

19. 3. 2009 19:55
Milá HaF,

jen k tomu P.S.: muži takové články nepíší, protože vědí, že sehnat dnes takovou ženu je čirá scifi.

Básnička je pěkná a pravdivá, už chápu, proč mí kluci se odmítají vůbec se seznamovat. :-/.

Více až po prokousání se diskusí.

0 0
možnosti

Hana F.

20. 3. 2009 11:09
Re: Milá HaF,

:-)

0 0
možnosti

karel62

19. 3. 2009 19:07
K zajímavým názorům bych zkusil přidat svůj pohled.

Myslím, že by se nemělo zapomínat na pohled do minulosti. Je jasné, že člověk, jako druh není a nebyl monogamní. Stávající řád dorazil s křesťanstvím a zavedla jej katolická církev. Se slábnutím jejího vlivu odchází i její dogma. Není pochyb o tom, že dříve se zde lidi pářili jak chtěli. Zřejmě fungovalo i mnohoženství a s tím i hledání nejsilnějšího a nejschopnějšího samce,který zaopatří výchovu potomstva. Společnost rychle vyspěla.Genetická informace, ale zůstala zachována. Dámy a dívky stále řeší toho chlapa. Nebo si snad někdo myslí,že by např. současnou paní Paroubkovou okouzlil sexy mozek pana Paroubka kdyby byl popelářem na Kuka voze?Chování žen i mužů je dáno vývojem,geneticky a další změny nastanou pravděpodobně vývojem druhu než feministickým hnutím.Tím samozřejmě nechci omlouvat extrémní chování jedné nebo druhé poloviny lidstva.

0 0
možnosti

Hery Potrovka

20. 3. 2009 7:42
Re: K zajímavým názorům bych zkusil přidat svůj pohled.

Já myslím, že se lidé páří jak chtějí celá staletí i s vlivem křesťanství a katolické církve. Jen   "se to nedělá" na veřejnosti. Stejně si lidé zahýbají, manželství se rozvádějí atd. NEMÍT SEX NENÍ NORMÁLNÍ. I kněží mají choutky:-©.  Jsou to také jen lidé z masa a kostí a žádný Bůh je před pudem rozmnožovacím neochrání. ;-O

0 0
možnosti

Hery Potrovka

19. 3. 2009 12:47
Možná více

než emancipované ženy stále řeší muže feministky. Můj osobní názor je, že jim chybí sex. Ne sex na jednu noc (takový si seženou kde chtějí), ale sex s mužem, kterého milují: nežný, kdy si můžu řici co chci a jak to chci ..... Sama vím, co se mnou dělá, když mi chybí muž. Nedávno byl manžel v nemocnici a já se po čase chovala  "jako stará panna". Protivná, nevrlá. Přesně jako feministka ..... ;-D

0 0
možnosti

Jarcho

18. 3. 2009 8:56
Přesný popis změn prožívání muže

v souvislosti se stoupajícím věkem je na této straně: http://kamilic.bloguje.cz/755406-zalaskovat-se.php

Vřele doporučuji ke studiu a zamyšlení.

0 0
možnosti

nyny.

17. 3. 2009 13:45
no ale

já si myslím, že emancipace nemá s citovou potřebou a vnitřní potřebou partnerství přece nic společeného.Druhá věc je, že s vyšší mírou ani ne tak emancipace, ale úspěšnosti ženy se zjevně snižují její možnosti partnera najít, když pomineme obecné věci, jako její atraktivitu, věk, atd. Má vyšší nároky a i kdyby neměla, jaksi se to od ní očekává a muži se jí mohou bát, či si vedle ní připadat méněcenní či naopak někdo zas ji má za kariéristku a představuje si víc rodinný typ podle svých měřítek. Ale v zásadě většina žen (u mužů si netroufám posoudit), potřebuje citového partnera a pokud ho nemá, tak to nutně řeší podle míry naléhavosti své potřeby.A je to normální, mně přijde nenormální opak. Osamělá byť emancipovaná, která chlapa nemá a neřeší to, se mi jeví jako nenormální studenej čumák.

0 0
možnosti

xbeka

27. 5. 2009 14:31
Re: no ale

Nemohu jinak než nereagovat. Je mi líto, že se stále najde tolik lidí, kteří odsuzují druhé kvůli tomu, jak žijí svůj intimní (tudíš dle mého názoru soukromý, do kterého nikomu nic není) život. Nevím z jakého důvodu musí mít každá žena stálého partnera po celý svůj život, bez přestávky (nebo po něm alespoň toužit), z jakého důvodu je studený psí čumák když jí jedno životní období více vyhovuje být sama. Pojem "nenormální" je velice diskutabilní a v kontextu dějin dosti proměnlivý. Byla bych ráda kdybyste se nad tím všichni občas zamysleli, než ho začnete používat.

0 0
možnosti

j@ck

17. 3. 2009 10:51
proste jako vetsina zen

nechapete muze. Vyzdvihujete jeden urcity typ muzu a zobecnujete to na vsechny. Zrejme nemate dobre zkusenosti, ale to je spis duvod k politovani.

0 0
možnosti

Hana F.

17. 3. 2009 12:07
Re: proste jako vetsina zen

Máte  pravdu, že ne všichni muži jsou takoví, ovšem zobecnění se právě používá jako rámcová charakteristika, tedy neplatí pro všechny.

Vážně si myslíte, že každý do článků musí dávat jen své osobní zkušenosti?  Že každý vidí jen sám sebe a nezajímá se o druhé? O vztahy ve společnosti apod?

Asi vám to bude divné, ale mě osobně, se tento článek netýká.

0 0
možnosti

Radek0075

17. 3. 2009 10:48
No já žasnu.

Takže co chlap, to bordelář, alkoholik a děvkař. Myslíte si, že chlap netouží po lásce, po rodině, po štěstí? Muž a žena patří k sobě a tvrzení, že jedno pohlaví potřebuje víc to druhé a naopak nikoliv, je nesmyslné.

0 0
možnosti

Gmur

17. 3. 2009 10:53
Re: No já žasnu.

souhlas.  Emancipace koho, ceho,ci s tim nema nic spolecneho.

0 0
možnosti

Gmur

17. 3. 2009 10:17
Priroda a emancipace

To jako ze priroda tak jako tak prekona emancipaci?

Proc ? Emancipace tady byla od vzniku cloveka. Emancipace nejakeho tvora nebo i veci atd atd atd. je zcela normalni prirodni zakon.Vyvrate mi to . Ale asi to nepujde.

0 0
možnosti

Hana F.

17. 3. 2009 10:38
Re: Priroda a emancipace

Když je to přírodní zákon, tak proč oni musely ženy bojovat?

Vážně od jakživa byly ženy rovnoprávné mužům? To snad ne.

0 0
možnosti

Janulice78

17. 3. 2009 10:14
to vzdavam

tedy asi nejsem zena, netrpim zadnou obsesi shanet chlapa ani me nestrasi tikot zadnych hodin. proc kazdy pise o tom, ze emancipovana zena (nevim ani poradne co tim pisatele mysli), je vlastne ve skrytu duse nestastna. Tak bud nejsem emancipovana anebo sama sobe lzu. ach jo, to bude dilema na dnesni vecer, ale vlastne bude nejakej hokej....tak to bude moralni dilema ;-Dmuset pockat

0 0
možnosti

Gmur

17. 3. 2009 10:19
Re: to vzdavam

R^R^R^:-):-):-)R^R^

Presne, jedine emancipovana zena je dospela, ktera vezme VLASTNI ZIVOT do vlaastnich rukou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS