Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

trodas1

24. 7. 2008 11:51
Dědicové socialismu!

Jen stát, to co je "náš všech" může zajistit ...atd! Paní autorko, nestačila jste si za posledních asi tak osmnáct let všimnout, že to, co je soukromé, alespoń jakž  takž funguje, kdežto to státní nikoliv ?

Chcete příklady? Nebylo za bolševika korupčnějšího prostředí, než autoservisy. A teď ruku na srdce! Kdy jste byla naposledy nucena dát úplatek v autodílně? Moje prastará maminka má umělé oba kyčelní kloby a v této souvislosti prodělala jednu operaci navíc (něco opravovali) Stálo nás to suma, sumárum 130 000 Kč. Jak se to dělá? Pacient musí prodělat různá předoperační vyšetření a ty laboratorní výsledky ne a ne se zlepšit až do chvíle, kdy se v hlavinkách příbuzných rozbřeskne. Pak se zázračnou rychlostí zlepší. Jděte do p.dele soudružko autorko a nestrašte mne korupcí po privatizaci!

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 7. 2008 16:41
Už toho mám dost

O nás ,bez nás.Neustalá skandalizace lékařského stavu,bludy jako,že si platíme lékaře,lékaři léčili choleru/za 70 Kč/ apod.Naše obrana musí být tvrdá.Na začátek stačí pokladenský systém.Náklady na provoz sourkomé amulance so pohybují od 70 000 Kč nahoru.Tudíž plat lékaře musí činit 900 Kč/hodinu.První vyšetření 900 Kč,cílené 500 Kč/kupř.vyšetření pacinta s angínou/,kontrolní 300 Kč.Dostanete účtenku a pak půjdete na pojišťovnu,podle pijistkÿ vám bude účtenka proplacená.Soukromé pojišťovny ? Proč ne?Ale budou si muste kapit ál půjčit od bank.Ve Francii ,kormě povinného pojištění/VZP/ je každý komerčně připojištěn.Chceš li mít všechno zadarmo musíš se komerčně připojistit.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 7. 2008 16:46
Re: Už toho mám dost

Cílem ministerstva musí být zkvalitnění první linie.V JAR praktik dělá císařksé řezy,při ileu zakládá stomie....na fakultě se učí základům chirurgie.V Mafekingu,v bývalém bantustanu Boputastwana každý praktik má ultrazvuk,E¨KG,Holtry apod,několik místnosti k provádění růyných zákroků.Nikdo nechce aby náš praktik prováděl císařské řezy a operaoval ,ale vybavení ordiací praktiků jako v německu je nutností.A věřte,dá se do provést s minmálními náklady.Na toto ale Julínek ani Chrenek ani MzD nemyslí.

0 0
možnosti
J

jirkan01

3. 7. 2008 10:40
Je to jinak

Průměrná státní zkázka znamená deset milionů předražení = milion pro úředníka. Takže u veřejné pojišťovny jde minimálně 10x víc peněz na režije.

0 0
možnosti
AB

[eT]

9. 7. 2008 4:00
Re: Je to jinak

ve slově 'zkázka' máte navíc 'k' ;-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

2. 7. 2008 21:06
Paní asi nemá znalosti

A co si takhle nastudovat jak funguje ekonomika?

Myslíte, že pojišťovny VZP funguje dobře a kvalitně hospodaří s penězi?8-o

Doporučuji Vam - nastudujte si co se stalo, když se "zprivatizovalo" povinné ručení. ČP , která měla monopol, hrozně řvala, jak je to prodělečné a že jí se to nevyplatí, že není třeba tohle pojištění uvolňovat pro ostatní pojišťovny. A jak to dopadlo, všichni vímeR^

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

2. 7. 2008 21:12
Re: Paní asi nemá znalosti

Vážíš si svého zdraví stejně jako svého auta? Já budu mít radši auto v (Y) a budu zdravý. Auto si můžeš nechat opravit a nemusíš. Když ti pojišťovna peníze na opravu nedá, můžeš se s ní dohadovat, soudit atd. Když budeš rozmašírovaný v nemocnici, s kým se budeš dohadovat o penězích? Nechají tě zdechnout. Třeba na zemi. Jako v USA, tam to dobře dělají, možná se na tebe budou jezdit dívat na kolečkové židli, jak chcípáš na zemi.Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 7. 2008 20:51
Paní Formánková

snažím se vyjadřovat v diskuzních příspěvcích slušně. Ale kdákáte jak slepice:

1. V současnosti je určeno na náklady a případný zisk pojišťoven jisté procento z vybraných peněz (někde mezi třemi a půlčtvrta  procenty - ó ta hlava). Toto omezení zůstává s tím, že část vytvořeného zisku (z těch tří až tří a půl procent) se musí reinvestovat.

2. Součástí balíku zákonů je  stanovení, co musí pojišťovny pro svého pojištěnce zajistit. Třeba i ze svého (zatím to bylo dotováno z našich daní). Takže na rozdíl od současnosti bude znám rozsah standardní péče.

3. Obdobný princip funguje u fondů. Proč by to podle vás nemohlo fungovat v pojišťovnách. Ostatně - vy si auťák či barák nepojistíte?

4. Proč předpokládáte, že budou pojišťovny (zřejmě v rámci vámi předvídaného boje o pojištěnce) volit špatné zdravotní zařízení? Já vidím problém  opačně - v současnosti pojišťovny podepíši smlouvu v podstatě s každým.  atd. (....již mě omezovač délky vyhrožuje).

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

2. 7. 2008 20:54
Re: Paní Formánková

Přesně. Ale zkus to vysvětlit někomu kdo myslí že makroekonomie je hospodaření Makra, viz. některé příspěvky níže.

0 0
možnosti
MR

TigerM

2. 7. 2008 20:29
:-D

Neznarodnime radsi vsechny firmy... ;-D, ... jeste ze je to blog, puvodne jsem si myslel, ze je to clanek a to me vydesilo...

Na otazku v nadpisu odpovidam: neni. Kazda spolecnost muze hospodarit dobre nebo spatne... omlouvam se ale nedocetl jsem uplne dokonce.

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

2. 7. 2008 20:43
Re: :-D

Trošku si pleteš pojem a průjem. Ano každá společnost generuje svůj zisk a může hospodařit dobře nebo špatně. Ale NE každé společnosti POVINNĚ ZE ZÁKONA odvádíš "zdravotní daň". Každý jouda si založí zdravotní pojišťovnu, do které mu pojištěnci budou povinně odvádět kus výplaty, či zisku a ten jouda si bude část těchto peněz zcela bez práce strkat do kapsy?

0 0
možnosti
LH

ant.

2. 7. 2008 20:20
...ten "babínet" jsou také bláboly jako tento článek?...

..."Naštěstí lidé mají ještě možnost přihlásit se k VZP, která nebude zprivatizována"...tak to, prosím, nechejte na nich - pokud se domníváte, že to bude nějaké "štěstí" být u VZP...;-).... Kdo chce být u jiné pojišťovny než VZP, tak má možnost, kdo bude chtít VZP, tak bude u VZP. Pojišťovny nesmějí odmítat pojištěnce, tak ať si každý pojištěnec vybere, co bude chtít. Ještě byste mohla dodat, že je zdravotnictví zadarmo, to už tu dlouho nebylo...8-o;-)

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

2. 7. 2008 20:45
Re: ...ten "babínet" jsou také bláboly jako tento článek?...

Pojišťovny nesmí ZATÍM odmítat pojištěnce. Ještě jsi tahal kačera po trávě, když pojišťovny byly uzavřené a otevřené. Pokud jsi chtěl do zdravotní poj. zaměst. bank a pojišťoven, musel jsi pracovat v bance nebo pojišťovně. Počátkem let 90tých si pojišťovny vybíraly, koho chtějí a koho ne. Myslíš, že je tak složité, pro vládu, toto změnit?

Naivko.;-D

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

2. 7. 2008 19:57
Mám pocit, že lidé zapoměli na Topolánkovo smlouvu s občany

http://www.ods.cz/volby/weby/2006/smlouva.php

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

2. 7. 2008 20:25
Re: Mám pocit, že lidé zapoměli na Topolánkovo smlouvu s občany

Mám pocit že lidé hlavně zapomínají na to, že minulá vláda nám tu nasekala dluhy a vykašlala se na jakékoli reformy. Jenže to je bohužel poněkud složitější látka než pastelkovné a ne každý ji pochopí, že ano.

Krom toho slovo vládní koalice vám něco říká? Jestli jste si ráčil všimnout tak čssd mohla s komanči na konci svého volebního období prosadit reformu zdravotní, penzijní a třeba i pivní ale nehnula ani prstem. Kde jste byl v té době?

0 0
možnosti
VX

Diskutervas

2. 7. 2008 19:15
Dobrý článek,

jak řekl poslanec Carbol, soukromý vlstník umí velmi dobře hospodařit, ale především ve svůj vlastní prosěpch. To je třeba mít na paměti, obzvláště v oblastech, kde nikdy nemůže být účinná konkurence.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 7. 2008 19:20
Re: Dobrý článek,

Přesně tak a taková je i dosavadní praxe u nás. R^

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 7. 2008 17:42
a

Macuro, v Blesku ti to slušelo více...

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka