Kdo lže a kdo koho úkoluje

Kdyby se takto choval někdo v pracovním, osobním či přátelském vztahu k nám, určitě by jsme si mysleli, že si z nás při nejmenším utahuje.      

Tato fakta nevidí jen ten, kdo je vidět nechce.

V úterý 2. května 2017 Bohuslav Sobotka oznámil demisi, kterou podá do konce týdne

Ve středu 3. května 2017 Bohuslav Sobotka oznámí Hradu, že demisi podá ve čtvrtek

(Prezident Zeman nechá připravit rezignační ceremoniál)

Ve čtvrtek 4. května 2017 dopoledne mluvčí Sobotky Martin Ayer oznámil, že Sobotka demisi ve čtvrtek Zemanovi ještě nepodá.

Sekretariátu prezidenta však tato zpráva nebyla oficiálně potvrzena, proto se prezident držel protokolu, který předepisuje rezignační ceremoniál. Když ceremoniář oznámil, že úvodní slovo má mít premiér Sobotka (podle protokolu), prezident ho musel opakovaně vyzývat, aby přistoupil k mikrofonu. Když premiér konečně k mikrofonu přistoupil, řekl, že neví, k čemu by se měl vyjadřovat, protože avizovanou demisi podat nepřišel. Po té prezident Zeman vysvětlil, že Hradu bylo Sobotkovým sekretariátem oznámeno, že dnes premiér podá demisi, a proto prezident dál svou řečí pokračoval podle protokolu a pak ukončil ceremoniál a chtěl odejít. V tom však premiér Sobotka, začal hovořit k novinářům, tak prezident neodešel a poslouchal jeho řeč. Ten sdělil, že nepřišel podat avizovanou demisi, ale konzultovat vládní krizi a ujistit se, že podáním demise skončí celá vláda a ne jenom on. Zároveň prezidentovi slíbil, že demisi podá písemnou formou v polovině května. Na závěr pokáral prezidenta, že připravil rezignační ceremoniál.

Prezident mu po té připomenul, že ještě včera, premiérův sekretariát avizoval Hradu Sobotkovu demisi, a aby si  toto fiasko vyřídil se svým sekretariátem. Dále prezident přijal s potěšením, jeho veřejný slib, že podá písemnou demisi kolem 20.května. Pak vyhověl premiérovi a vyzval ho, aby šli tedy konzultovat vládní krizi, po té oznámil, že ceremonie končí. Po slovech: „Děkuji za vaši účast,“ se otočil a odcházel. Sobotka mu poděkoval, ale místo toho, aby následoval prezidenta na onu konzultaci, opět porušil protokol, otočil se k novinářům a spustil svou ohranou písničku o vládní krizi a pak ještě zkritizoval prezidenta za odchod slovy: "Taková už je česká politika i v těch nejvyšších patrech."

V pátek 5. května dopoledne Sobotka na mimořádné tiskové konferenci oznámil, že demisi slíbenou veřejně prezidentovi nepodá a na Hrad poslal návrh na Babišovo odvolání.

A v dalších dnech přes média Sobotka úkoluje prezidenta, co smí nebo nesmí, či co má nebo nemá udělat

7.5.2017 Prezident si nesmí klást podmínky k odvolání Babiše, říká Sobotka.

9.5.2017 Ať Zeman nespekuluje nad ústavou, ale jedná podle ní, vzkazuje Sobotka

11.5.2017 Zeman má prostě odvolat Babiše, jak mu premiér navrhl

Tato fakta jednoznačně dokazují nejen nedůstojné chování premiéra Sobotky na Hradě, ale i znevážení prezidentského úřadu. Na Hradě se při ceremoniálu choval, jako by byl na tiskové konferenci, po té nedodržel, co slíbil a v dalších dnech přes média úkoluje prezidenta.

Místo, aby se politici pohoršovali nad chováním Sobotky, dovolí si někteří senátoři ještě hrozit prezidentovi, žalobou u Ústavního soudu, pokud nebude skákat, jak Sobotka píská.

Vážně si politici z ČSSD, TOP 09 a ODS myslí, že VŠICHNI občané jsou jen tupé ovce, které nevidí, že za jejich účelovým lhaním, kdy ignorují fakta a obracejí pravdu naruby, se neskrývá nic jiného než štvanice na Zemana?

Absurdistán lží a falešných slibů pokračuje

Zatímco z nahrávek Babiše není vůbec zřetelné, že by Babiš úkoloval novináře, Sobotka úkoluje prezidenta veřejně přes média.

Když ministr financí Andrej Babiš, chce ukončit vládní krizi, reaguje ČSSD opět negativně.

Andrej Babiš i přesto, že nevidí důvod ke svému odvolání, přistoupí na Sobotkovy požadavky - tedy odvolání ministra financí prezidentem, protože nechce být jablkem sváru mezi ČSSD a Zemanem.

Sobotka, který veřejně slíbil, že bude respektovat nástupce, kterého navrhne hnutí ANO na ministerstvo financí za Andreje Babiše, opět nedodrží veřejně daný slib a ČSSD navrhovanou nástupkyni, která je dokonce nestraník, odmítne.

Kdo způsobil a prohlubuje vládní krizi, je zcela zřetelné.

Není možné jednat s premiérem, který opakovaně lže, když nedodržuje své sliby. Navíc porušil i koaliční smlouvu, když podal návrh prezidentovi na odvolání Andreje z Babiše bez konzultace s koaličními stranami.

Takto se vládní krize může táhnou až do řádných voleb, protože ČSSD nemusí být vhod žádný kandidát, kterého navrhne hnutí ANO.

Při vyjednáváních v současné kauze se dá spolehnout pouze na fakt, že co Sobotka prezidentovi nebo hnutí ANO slíbí - nesplní.

 

Autor: Hana Formánková | pondělí 15.5.2017 12:58 | karma článku: 38,14 | přečteno: 1211x
  • Další články autora

Hana Formánková

Zaměstnanci jsou simulanti

22.4.2016 v 5:10 | Karma: 35,10

Hana Formánková

Den současné matky

14.3.2016 v 11:00 | Karma: 21,72

Hana Formánková

Stádo potřebuje vůdce

13.11.2014 v 9:30 | Karma: 15,35
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka