Hra na pravici a levici aneb slušní lidé

Letošní komunální volby konečně odhalily falešnou hru na levá a pravá. Nejen hnutí ANO, ale např. i Piráti chtějí uzavírat koalice napříč politickými stranami se slušnými lidmi, nezávisle na jejich stranické příslušnosti. 

Ovšem oznamují své úmysly veřejně a nepodvádějí své voliče jako strany ODS a TOP09, které se stále vymezují proti KSČM, a přitom v minulosti uzavřely na komunální úrovni s komunisty více koalic než ČSSD.

ODS tu léta předváděla falešnou pravicovou politiku, jen aby získala voliče, ale pokud se jí hodila levá k udržení koryt nebo moci, neváhala s ní spolupracovat.

 

Zaslepení příznivci

Hra na levá a pravá je bohužel osvědčená cesta, jak získat voliče, protože někteří lidé nemají čas sledovat politické dění, nebo jsou jím otráveni a nesledují ho, anebo jsou líní ho sledovat a tak jim hra levá - pravá slouží jako směrovka, za který tým mají při volbách kopat. Volí tedy poslepu bez ohledu na fakt, jak se strany chovají.

Vůbec jim například nevadilo, že ODS dělala pravicovou politiku jen částečně, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Tedy místo skutečné pravicové politiky dobrého hospodáře a osobní zodpovědnosti dělala politiku korupční -  malá domů. A v tomto počínání se k ní později přidala i TOP09.

Ať už tyto strany zjednodušily podmínky pro podnikání či bránily zvýšení daně pro bohaté a zákonu o přiznání původu majetku, nahrávaly tak především sami sobě, aby chránily hlavně svůj majetek. 

 

Falešná pravicová politika

Falešná pravicová politika ODS a TOP09 spočívala v podporování chamtivého ega a bezohledné dravosti, ve štvaní chudších proti bohatým či ve štvaní mladé generace proti seniorům. Bohaté označovali za schopné a chudé za neschopné, o čemž svědčil jejich slogan, že zvýšením daně pro bohaté by stát trestal schopné.

Zrádná kuponová privatizace spustila nejen hromadné rozprodávání ale i rozkrádání státního majetku, a tak se dobrý hospodář nechová. Dobrý hospodář by především zabránil korupci a potrestal ty schopné zloděje, nikoliv však zvýšením daní, ale zabavením nakradeného majetku. 

Pseudopravicové šetření spočívalo jen ve škrčení kapes občanů, ať už to byly legendární Klausovy úsporné balíčky či Kalouskovy drastické škrty, na které doplatili nejvíce potřební - invalidní důchodci, důchodci a mladé rodiny s dětmi.

Zatímco dál vesele nechávaly rozkrádat miliardy a zadlužily stát církevními restitucemi, dvě třetiny občanů nedosáhly ani na průměrný plat.

 

Důkaz falešné pravicové politiky

Důkazem jejich falešné pravicové politiky je, že za jejich vlád vzrostl státní dluh nejvíce.

Za vlády Mirka Topolánka (ODS), který tak rád šermoval sloganem o schopných bohatých, přesáhl státní dluh v roce 2009 bilión korun a nejvíce vzrostl za vlády Petra Nečase a Kalouska o 168 miliard korun.

Těžko lze ušetřit na občanech, když se víc než se ušetří, se rozkrade a navíc se stát zadluží na několik let dopředu církevními restitucemi.

Tato fakta neomluví ani hospodářská recese, naopak zde platí, co řekl Andrej Babiš, že u nás žádná krize nebyla, tu způsobil Kalousek svými škrty a zvýšením DPH.

Pseudopravicová politika ODS a TOP09 se mimo korupční politiky držela jen zkostnatělé teorie, že pravice omezuje sociální výdaje a nezvyšuje daně bohatým. Osobní zodpovědnost však převáděla jen na občany a sama žádnou odpovědnost nenesla. Náš stát vracela zpět do doby dřevního kapitalismu.

 

Skutečná pravicová politika

Vyspělý kapitalismus je sociální kapitalismus a nejde jen o lidské hledisko, ale i hospodářské hledisko. Čím více občané vydělávají, tím více utrácejí a tím více prosperuje ekonomika, tím více se vybere na daních, a může dát i na sociální politiku, z níž se peníze utrácením opět vrací do koloběhu. Jednoduché a logické.

Tedy žádná falešná hra na levou a pravou, ale zlatá střední cesta, a proto hnutí ANO, které dělá skutečnou pravicovou politiku, chce uzavírat koalice se slušnými lidmi třeba i s komunisty a zdůrazňuje, že není stranou, ale hnutím.

Pro voliče zaslepené hrou na levá a pravá, je tato otevřená politika hnutí ANO jako červený hadr pro býka, protože komunisté podle nich přeci nemůžou být slušní lidé.

 

Zdravý selský rozum se musí ptát:

„A politici z pseudopravicových stran ODS a TOP09, kteří nechali tuto republiku rozkrást a ožebračovali většinu občanů, jsou slušní lidé?“

 

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

 

 

Autor: Hana Formánková | středa 22.10.2014 9:30 | karma článku: 20,78 | přečteno: 789x
  • Další články autora

Hana Formánková

Kdo lže a kdo koho úkoluje

15.5.2017 v 12:58 | Karma: 38,14

Hana Formánková

Zaměstnanci jsou simulanti

22.4.2016 v 5:10 | Karma: 35,10

Hana Formánková

Den současné matky

14.3.2016 v 11:00 | Karma: 21,72

Hana Formánková

Stádo potřebuje vůdce

13.11.2014 v 9:30 | Karma: 15,35
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka