Kvitová prý chrání svůj majetek

Návrh poslance ČSSD Stanislava Humla, aby Petra Kvitová byla zbavena českého občanství, když se přihlásila k trvalému pobytu do daňového ráje v Monaku, byl skvělou nahrávkou na smeč nejen omezencům, kteří vidí ve všem závist, ale i tak tzv. liberálům.  

VLASTNÍ ARCHIV

Vrcholný výrok pronesl Josef Šíma profesor ekonomie a rektor vysoké školy CEVRO Institut -  přihlášením k trvalému pobytu do Monaka Petra Kvitová prý chrání svůj majetek. A též prý přispívá ke zvětšení rozsahu produktivních soukromých výdajů na úkor politicky motivovaného mrhání penězi.

Alibismus, který by prošel možná za minulé vlády, ale dnes, kdy se všude dělá pořádek a sám Babiš si stěžuje, že firmy vyvádí své peníze za hranice, čímž stát ochuzují, je tento výrok zcela irelevantní.

Nehledě na fakt, že Petra Kvitová může investovat své peníze a odepsat si je z daní i s trvalým pobytem v Česku.

 

Absurdita na druhou

 Podle výroku pana rektora Petra Kvitová ″chrání ″ svůj majetek před státem. Před tím státem, který ji poskytl nejen vzdělání i zdravotní péči zdarma a umožnil jí věnovat se sportu, na který mimochodem také přispíval z veřejných rozpočtů. Na sportovní klub TJ Fulnek, kde Petra Kvitová začínala, přispívala z veřejných rozpočtů obec Fulnek.

Z veřejných státních prostředků Petra Kvitová čerpala se samozřejmostí a když se jí daří a má do veřejných rozpočtů odvádět daně, tak najednou musí své peníze ″chránit″?

 

Co kdyby všichni úspěšní chránili svůj majetek?

Co kdyby všichni úspěšní podnikatelé, sportovci a umělci začali přesídlením do daňových rájů ″chránit″ své peníze? Každý by jen využil toho, co poskytuje stát zdarma a pak státu nic neodváděl zpět?

A co kdyby společnost Agrofert Holding, která je generálním partnerem tenisového klubu Agrofert Prostějov ″chránila″ své prostředky vyvedením do daňových rájů, místo toho, aby přispívala na tenisový klub s ročním rozpočtem zhruba dvacet miliónů korun? Tedy na tenisový klub, kde hrála Petra Kvitová od 16 let?

Mimochodem vlastníkem Agrofert Holding je Andrej Babiš, neslušelo by se, aby Petra Kvitová nynějšímu ministru financí vrátila jeho péči, tím že by odváděla daně v ČR?

 

Co takhle kdyby stát začal chránit svůj majetek neboli své veřejné rozpočty, tím, že by přesídlení do daňových rájů kvalifikoval jako nelegální daňový únik?

 

Protizákonná ochrana

Rozhodně přesídlení do daňového ráje nelze považovat za ochranu vlastního majetku. Naopak tento výrok staví mravní hodnoty i právo naruby, protože tak označuje stát za zloděje, který odváděním daní, krade někomu majetek. Člověk se může chránit proti protiprávnímu jednání nikoliv proti odvodům daným zákonem. Před zákonnými odvody může člověk peníze jen ulít do daňového ráje.

Využít a odejít

Využít společnost a stát na cestě k úspěchu a po dosažení úspěchu na ně plivnout, nesvědčí zrovna o dobrém charakteru a lze takové chování považovat i za zradu.

 

Zradu nelze obhájit  politickými frázemi

Politické slogany, kterými politici hájili svou chamtivost - že úspěch se u nás neodpouští, či že úspěšné stát trestá vysokými daněmi, jsou jen omleté fráze, které sloužily jen jako alibismus pro politiky, kteří svůj majetek nabyly ne zrovna legální cestou. Obhájci Petry jí těmito slogany spíš uškodili, než pomohli.

V jejím případě se nejedná ani o nelegálně nabytý majetek, ani o fakt, že by se úspěch u nás neodpouštěl, ani o pouhou závist.

Typická česká vlastnost není závist, pouze je typické pro závistivé omezence, vidět ve všem závist.

Kritici Petry Kvitové berou její přesídlení do Monaka jako zradu, protože zvláště sportovci by měli hrát Fair Play.  

 

 

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | pátek 11.7.2014 18:13 | karma článku: 31,26 | přečteno: 3440x
  • Další články autora

Hana Formánková

Kdo lže a kdo koho úkoluje

15.5.2017 v 12:58 | Karma: 38,14

Hana Formánková

Zaměstnanci jsou simulanti

22.4.2016 v 5:10 | Karma: 35,10

Hana Formánková

Den současné matky

14.3.2016 v 11:00 | Karma: 21,72

Hana Formánková

Stádo potřebuje vůdce

13.11.2014 v 9:30 | Karma: 15,35
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka