Kdy mohou být muž a žena spolu šťastní?

26. 11. 2007 9:02:00
Jen muž a žena, kteří chápou, že každý je jiný a funguje jinak a přitom dohromady tvoří ideální bytost mohou být ve svém životě šťastní a spokojení, napsal mi čtenář idnesblogu Václav Kůla.

Jiří Akir Konarski

A Václavovi dávají za pravdu nejen veřejně dostupné vědecké informace, ale i sama matka příroda. Ona stvořila muže a ženu jako dvě zcela odlišné bytosti, aby se vzájemně doplňovaly, a proto je také vybavila přitažlivostí protikladů, tedy opačného pohlaví.

Muž lovec ochránce a živitel, žena pečující o teplo rodinného krbu. On potřebuje ji a ona jeho.

A tenhle prastarý model je v nás natolik zakořeněný, že navzdory emancipaci, ženy stále hledají svého živitele a ochránce a muži tepelnou pečovatelku. Dokonce i finančně úspěšným ženám imponují ještě více finančně úspěšní muži, než jsou ony samy, protože funkce lovce živitele je v nich pravověrně zakořeněná. Tudíž jsou přesvědčené, že muž vydělává peníze proto, aby žena měla co utrácet.

Matka příroda nás vybavila velice silným genetickým kódem, který v nás přežívá od pravěku. A tudíž nás přitahuje k opačnému pohlaví. Chceme- li s ním tvořit ideální bytost musíme respektovat jeho odlišnost, aby se nestala překážkou našeho vztahu, ale naopak doplnila naše nedostatky.

Muži se řídí zcela logickým heslem, nejdřív se musím postarat o sebe, abych se mohl postarat o druhé, a proto z pohledu žen vypadají jako sobci, kteří myslí jen na sebe. Žena má spíše tendenci se obětovat, bývá šťastná, jen když udělá druhého šťastným. Její heslo zní: obětuji, abys byl šťastný. V dnešní praxi to např. znamená: budu dělat i práce, které mě nebaví, např. vařit, abys ty byl spokojený – šťastný.

Jenomže muž dojde také svého štěstí, když udělá ženu šťastnou. A nejenom v posteli, ale i v životě. Jenomže jeho lovecké poslání uživit ženu a své potomky, na něj klade těžké břemeno, protože si sebou táhne zakódovaný dědičný balvan, že na něm závisí přežití celé rodiny.

A tak se zcela logicky nejdřív se musí nasytit on, aby měl sílu na další boj o mamuta s ostatními lovci.Takže v podstatě ta mužská sobeckost, je vlastně starost o udržení si kondičky, aby mohl udělat ženu šťastnou čili finančně zajistit rodinu.

A když žena pochopí fakt, že muž místo soucítění a politování nad jejím špatným dnem, nabízí řešení jejích problémů, nikoliv proto aby jí dokázal, jak je neschopná, ale protože jí chce pomoc. Když žena pochopí, že muž nemá senzor pro mimo slovní signály a odlišné tóny hlasu a vnímá význam slov nikoliv jejich tón.

A když muži naopak pochopí, že žena nechce slyšet řešení, ale potřebuje útěchu a sdílet své pocity s ním. Když muž pochopí, že slovo nikdy z úst ženy neznamená nikdy, ale právě teď a význam slůvka Ne záleží na tónu, s nímž je vysloveno, takže může znamenat: ne, třeba, možná, ano.

A když muž v zápalu boje o mamuta nezapomene, že ženy netouží jen po tučných mamutech, ale také po něžných projevech lásky. A že žena mu dokazuje svou lásku oběťmi, např. že dělá i práce, které ji nebaví.

A když žena nezapomene, že lovem stále tučnějších mamutů jí muž dokazuje nejen své schopnosti, ale také svou lásku.Mohou pak spolu vytvořit tu ideální duobytost, která vzájemným pochopením a nasloucháním dojde k harmonickému štěstí, což neznamená, že si každý z nich nezachová své já.

Nejčtenější článek a nejvyšší karma: Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2

Nejméně čtený článek: Adventní věnec přináší světlo někdy i požár

http://formankova.blog.idnes.cz/c/17120/Adventni-venec-prinasi-svetlo-nekdy-i-pozar.html#t2

Autor: Hana Formánková | pondělí 26.11.2007 9:02 | karma článku: 21.73 | přečteno: 3262x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 12.59 | Přečteno: 122 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 109 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 38.03 | Přečteno: 916 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 3398 | Diskuse
Počet článků 409 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3888

Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...